Mardin

Mardin'deki "6-7 Ekim olayları"na ilişkin yeni görüntüler

14:49 07 Ekim 2015
Mardin'deki "6-7 Ekim olayları"na ilişkin yeni görüntüler

Mardin'de 6-7 Ekim 2014'te Kobani (Ayn el Arap) bahanesiyle düzenlenen, 6 kişinin hayatını kaybettiği olaylara ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı.

İlde 6 kişinin yaşamını yitirdiği, 29 sivil ile 22 polisin yaralandığı, 14 otomobil, 69 polis aracı, kaymakamlık binaları, emniyet binaları, 39 okul, 6 siyasi parti ve 69 binanın zarar gördüğü, gözaltına alınan 311 kişiden 108'inin tutuklandığı izinsiz gösteriler polis kameralarınca kaydedildi.

Görüntülerde, Kızıltepe ve Nusaybin ilçelerinde teröristlerin kamu binalarına, bankalara, hastanelere, okullara yönelik saldırılarının yanı sıra yol kapatan, lastik yakan, iş yerlerini yağmalayan teröristlerin, çocukları ön saflarda kullanarak polislere taş attırdığı görülüyor.

Çevreye zarar veren teröristlerin, tırları yaktığı ve elektrik direklerini devirdiği de kayıtlarda yer alırken, göstericilerin cadde ve sokaklarda lastik yakarak ulaşıma kapattığı yolda kimlik kontrolü yapması dikkati çekiyor.

- Okullara zarar verdiler

Teröristlerin, Nusaybin Devlet Hastanesinin kapısına astığı terör örgütünü simgeleyen bez parçası da güvenlik güçleri ve itfaiye ekiplerinin yaptığı çalışmayla kaldırılırken, Dargeçit Belediyesine ait bir itfaiye aracının yakılması da kameraalara yansıyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.