Mardin

''Ortak Akıl'' toplantısı

16:58 13 Ekim 2015
''Ortak Akıl'' toplantısı

Mardin Valiliği'nin ''Ortak Akıl'' toplantıları kapsamında Amatör Spor Kulüpleri yetkilileri bir araya geldi.

 Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, ''Ortak Akıl'' toplantıları kapsamında Amatör Spor Kulüpleri yetkilileriyle toplantı düzenlendi.

Nişli toplantı salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Koçak, kulüp yetkilileriyle birlikte kamu kaynaklarını imkanlar ölçüsünde amatör spor kulüplerinin bundan faydalanmasını sağlayacaklarını belirtti.

Koçak, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Sizler toplumun en önemli kesimleriyle iç içesiniz. Sizlerin önemini sadece gençler ve çocuklarla sınırlamak mümkün değili. Bazı spor dalları göz ardı edilebilir. Ama içimizde bir arkaşımız başarılı olduğunda hepimiz mutlu oluyoruz. Spor dışında da bunun örnekleri var. Okuma yazma bilmeyen ailenin çocukken hedefini koyup istikrarlı bir şekilde çalışıp insanlığa önemli buluş hediye ederek Nobel ödülünü kazanan Sayın Aziz Sancar gibi. Sizlere de burada çok büyük sorumluluk düşüyor. Çocuklarımız artık sadece ülke genelinde değil dünyadaki çocuklarla yarışıyor. Bunlara hazırlıklı olmamız lazım." 

Milletin morale ihtiyacı olduğunu aktaran Koçak, "Milli takımımız bugün finale katılacak hakkını elde ettiğinde de moralimiz çok yükselecek. Bu spor dallarında başarılı olmanın hedefi buraya yatırım yapmaktır" dedi. 

Toplantı, sporla ilgili önerilerin tartışılmasının ardından son buldu.

Toplantıya Vali Yardımcısı Tolga Kamil Ersöz, Mardin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hadi Çomaktekin ve kulüp yetkilileri katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.