Mardin

Çocuğunun bisikletiyle sağlığına kavuşuyor

11:10 16 Ekim 2015
Çocuğunun bisikletiyle sağlığına kavuşuyor

 ADNAN KOÇHAN - Geçirdiği iş kazası sonucu belindeki iki kemiğin kırılmasıyla geçici felç olan 42 yaşındaki Doğan Kalkan, çocuğunun bisikletini egzersiz aleti yapıp bel ve bacak kaslarını güçlendirerek sağlıklı günlerine dönmeye çalışıyor.

Mardin'in Kızıltepe ilçesi Mezopotamya Mahallesi'nde yaşayan 5 çocuk babası Doğan Kalkan, 4 yıl önce bir lisenin çatısında tamirat yaparken boşluğa düştü. Belindeki iki kemiği kırılan ve geçici felç olan Kalkan, hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edildi. Evinde de egzersiz yapması gereken Kalkan, maddi durumu iyi olmadığı için egzersiz aleti alamadı.

Kalkan, AA muhabirine, malulen emekli olduğu için 750 lira maaş aldığını, maddi durumunun kötülüğü nedeniyle egzersiz aleti edinemediğini söyledi.

Bunun üzerine çocuğuna ait eski bir bisikleti kendi imkanlarıyla egzersiz aleti haline getirdiğini anlatan Kalkan, bisikleti yere ters koyup pedallarına bağladığı iki su matarasının altını kestiğini, sandalyeye oturarak ayaklarını su mataralarının içine bırakıp pedalları çevirdiğini ifade etti.

Kalkan, yeniden sağlığına kavuşmak için her gün bu şekilde egzersiz yaptığını dile getirerek, "Egzersiz aleti haline getirdiğim bisikletle günde 2 veya 3 saat çalışıyorum. Kaslarım güçleniyor, vücudum rahatlıyor. Hem fiziksel hem de psikolojik olarak daha iyiye gidiyorum" dedi.

- "Yetkililerden ve hayırseverlerden iş istiyorum"

Rahatsızlanmadan önce kalıpçılık ve çatı onarım işi yaptığını, çatıdan düşüp geçici felç olunca malulen emekli edildiğini kaydeden Kalkan, şöyle konuştu:

"Emekli maaşı alıyorum ama bana yetmiyor. 5 tane çocuğum var, ailemi geçindiremiyorum. Çocuklarımdan 3'ü okuyor. Biri Kastamonu'da üniversite öğrencisi, diğerleri lise ve ortaokulda. İki çocuğum iş arıyor. Ben de çalışamıyorum. Yetkililerden ve hayırseverlerden yardım istiyorum. Ayaklarım tutmuyor ama masa başı bir iş olursa çalışabilirim. Çocuklarımın geleceği için çalışmak istiyorum. 750 lira maaş yetmediği için akrabalarımdan aldığı maddi yardımla geçiniyorum."

Eşi Bedia Kalkan da maddi olarak çok zor duruma düştüklerini ve geçinemediklerini belirterek, çocuklarının geleceği ve başkalarına muhtaç olmamak için kocasına uygun bir iş bulunmasını istedi.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.