Mardin

Mardin Valisi Koçak:

18:01 22 Ekim 2015
Mardin Valisi Koçak:

''Terör olayları, devletimizin güçlü müdahalesiyle çok uzun sürmeyecektir. Terör etkisini kaybettiğinde bölgedeki ticaret, tarım, turizm ve sanayi faaliyetleri eskisinden çok daha hızlı devam edecektir''

Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, ''Terör olayları, devletimizin güçlü müdahalesiyle çok uzun sürmeyecektir. Terör etkisini kaybettiğinde bölgedeki ticaret, tarım, turizm ve sanayi faaliyetleri eskisinden çok daha hızlı devam edecektir'' dedi.  

Mardin'de bir otelde iş adamları ve sanayicilerle bir araya gelen Vali Koçak, toplumun gelişmesi için hizmet sektöründe güvenliğin sağlanması gerektiğini vurguladı. Sanayici ve iş adamının güven içinde olmasının, toplumun gelişmesi ve kalkınması açısından önemine değinen Koçak, yaşanan terör olayları nedeniyle bölgedeki ihracat rakamlarında düşüş olduğunu bildirdi.

Hayatın her alanında yapılacak çok iş bulunduğunu, ancak en önemli projenin huzur ve güven olduğunu dile getiren Koçak, uzun yıllardır bölgede ve Mardin'de huzur ve güven sıkıntısı yaşandığını hatırlatarak, buna rağmen yatırımlarına devam eden iş adamlarına teşekkür etti.

Koçak, yaklaşık 3 aydır yeniden başlayan terör dalgasının en çok hizmet sektörünü olumsuz etkilediğini, bölgede turizme dayalı faaliyet gösteren iş yerlerinin çok ciddi sıkıntılarla karşı karşıya kaldığını ifade etti.

- ''Esnaf, siftah yapmadan dükkan kapatıyor''

Yaşanan terör olayları nedeniyle esnafın siftah yapmadan dükkan kapattığını, otellerin büyük rezervasyon iptalleriyle karşı karşı kaldığını belirten Koçak, şöyle devam etti:

''İşini kaybeden çalışanlar oldu. Onlar, ailelerine belli bir gelirle gidemedikleri için harcamalarını kısıtladı. Böylece, diğer esnafımız da bundan etkilendi. Son 3 ayda ülkemizin ve bölgemizin karşılaştığı şiddet, terör olayları hepimizi olumsuz etkiledi. Teröre karşı devletimiz güçlü ve kararlı bir duruş sergiledi. Devletimiz, kısa sürede terör örgütünün üstesinden gelecektir. Terör olayları, devletimizin güçlü müdahalesiyle çok uzun sürmeyecektir. Terör etkisini kaybettiğinde bölgedeki ticaret, tarım, turizm ve sanayi faaliyetleri eskisinden çok daha hızlı devam edecektir.''

Mardin'in bir sınır şehri olduğunu anımsatan Koçak, ''Tarım, turizm ve sanayiyle desteklenen şehrimiz, 1 milyar dolara yaklaşan ihracat kapasitesine sahip. İhracatta Gaziantep ile yarışıyoruz. Doğru işleri yaptığımızda sadece kendimizle yarışan bir il haline geleceğiz'' dedi.

Programa Mardin Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Nasır Duyan, Mardin Turizm ve Otelciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Azad Özgür ve iş adamları katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.