Mardin

Genel seçime doğru

16:00 24 Ekim 2015
Genel seçime doğru

AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, "Midyat bizim için barış ve özgürlükler şehri, her kesimin, herkese iyi niyetle ve kardeşlikle baktığı bir şehir olmaya devam edecektir" dedi.

Miroğlu, Midyat’ta açılışını yaptığı seçim bürosunda yaptığı konuşmada, Türkiye'yi saplandığı krizden, içine düşürüldüğü durumdan kurtarmak için çalıştıklarını ifade etti.

Miroğlu, ülkenin içinde bulunduğu durumdan kurtulması için tüm kesimlere çağrı yaptıklarını belirterek, "Bu çağrı, 100 yıl önce bu ülkeyi emperyalist işgalden kurtarmak isteyenlerin çağrısı gibidir. Bir işgalle karşı karşıya değiliz ama ülkemize yönelik çok büyük oyunlar var. Bizi Suriye ve Irak gibi bölmek istiyorlar" diye konuştu.

Bölgede yaşanan terör olaylarına değinen Miroğlu, belli bir siyasi hareketin halkın duygularını ve geçmişte yaşanılan acıları istismar ettiğini vurgulayarak, "Midyat bizim için barış ve özgürlükler şehri, her kesimin, herkese iyi niyetle ve kardeşlikle baktığı bir şehir olmaya devam edecektir" dedi.

"Kürtlerin özgürlük mücadelesi, kırk yıllık sonra Esad’ın ordusuna katılmak mıydı?" diye soran Miroğlu, şöyle devam etti:

"Her şey çok açık ve meydanda. Ortadoğu'da Baas'la ittifak, Türkiye'de Kemalistlerle ittifak, bu hareketin kaderidir. Bu seçimde belki zamanları olmadı, yetiştiremediler. Sizin huzurunuzda söylemek istiyorum. HDP önümüzdeki seçimlerde CHP ile kol kola girecek ve bu mesele de böylece bitecek. HDP'yi, CHP'ye endeksleyecekler. Bundan hiç şüpheniz olmasın. Türkiye’nin barış içinde yoluna devam etmesi için bu seçimlerde birlik ve beraberlik içinde olalım."

Çözüm Süreci'nde ısrarlı olduklarının altını çizen Miroğlu, "2.5 yılda yaşadığımız tecrübe bize, Çözüm Süreci'nin muhatabının maalesef PKK ve HDP olmadığını gösterdi. Çözüm Süreci'nin muhatabı Kürt, Arap, Süryani, bu bölgedeki halktır. Bizim muhatabımız bundan sonra halktır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.