Mardin

Midyat'ta seçim güvenliği

10:04 30 Ekim 2015
Midyat'ta seçim güvenliği

Midyat Kaymakamı Bingöl, 1 Kasımdaki genel seçim için sıkıntılı bölgelerde olağanüstü tedbirler aldıklarını bildirdi.

 Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, 1 Kasımdaki genel seçim için sıkıntılı bölgelerde olağanüstü tedbirler aldıklarını bildirdi.

Bingöl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1 Kasım Genel Seçimlerinde bazı çevrelerce seçmenlere yönelik baskı veya tehditlerin olabileceğini belirtti.

Vatandaşın, 1 Kasımda oyunu huzur ve güven içerisinde kullanabilmesi için sıkıntılı yerlerde olağanüstü tedbirlerin alındığını dile getiren Kaymakam Bingöl, şöyle konuştu:

"Her okulda İlçe Seçim Kurulunun görevlendirdiği, kamu görevlisi statüsünde bir bina sorumlusu var. Bu, kanunda da yazılıdır. Midyatlı vatandaşlarımız, hür ve özgür iradesi ile oy kullanmasının önünde Midyat açısından hiçbir engelimiz yoktur. Çok rahat istedikleri zaman gidip istedikleri vakitte oylarını kullanabilirler. Herhangi bir sıkıntı yaşadıklarında da güvenlik kuvvetlerimiz en yakın mesafede olacaklar. Güvenlik açısından hiçbir sıkıntımız yok. Her sandık bölgesinde muhakkak güvenlik kuvvetlerimiz olacak. Köyden mahalleye dönen yeni mahallelerimiz de eski mahallelerimizde de her sandık bölgesinde askerimiz de polisimiz de olacak."

Vatandaşın mutlaka sandığa gitmesi gerektiğini ifade eden Bingöl, "Vatandaşlarımız, ülkemizin kaderine ve geleceğine sahip çıksınlar. Vatandaşlarımız, mutlaka sandığa gitsinler. Her vatandaş kendi hür iradesini sandığa yansıtmalıdır" dedi. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.