Mardin

Nusaybin'deki terör saldırısı

20:09 15 Kasım 2015
Nusaybin'deki terör saldırısı

Nusaybin Kaymakamlığı: "Bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada 'Polis tarafından vatandaş katledildi' şeklinde kasıtlı olarak ortaya atılan iddialar tamamen yersizdir"

Nusaybin Kaymakamlığı, 1 kişinin ölümü, 2 kişinin yaralanmasına neden olan patlamaya ilişkin, bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada ortaya atılan iddiaların asılsız olduğunu bildirdi.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, kamu düzeninin sağlanması, bölücü terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi, tuzaklanmış, patlayıcı yerleştirilmiş hendek ve barikatların kaldırılarak vatandaşların can, mal güvenliğinin sağlanması amacıyla sokağa çıkma yasağı ilan edildiği hatırlatıldı.

112 Çağrı Merkezine gelen bilgi üzerine yaralı 3 vatandaşın süratle Nusaybin Devlet Hastanesine nakledildiği vurgulanan açıklamada, müdahaleye rağmen yaralılardan birinin hayatını kaybettiği kaydedildi.

İlk incelemeler neticesinde vatandaşların şarapnel parçalarından dolayı yaralandıklarının tespit edildiği belirtilen açıklamada, şunlara yer verildi:

"Bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada 'Polis tarafından vatandaş katledildi' şeklinde kasıtlı olarak ortaya atılan iddialar tamamen yersizdir. Güvenlik unsurlarınca olayın vuku bulduğu bölgede herhangi bir operasyon yapılmadığı gibi o bölgede herhangi bir güvenlik unsuru da  bulunmamaktadır.

 Vatandaşlarımızın, kasıtlı olarak yapıldığı düşünülen ve manipülasyona açık haberlere itibar etmeyeceğine olan inancımızı paylaşıyor, konuyla ilgili olarak yapılan araştırma ve inceleme sonuçlarının kamuoyu ile paylaşılacağını belirtiyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.