Mardin

Vergide elektronik tebligat uyarısı

15:25 22 Aralık 2015
Vergide elektronik tebligat uyarısı

Mardin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Gazan, vergide elektronik tebligat dönemiyle ilgili olarak esnafa uyarıda bulundu.

 Mardin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Doğan Gazan, vergide elektronik tebligat dönemiyle ilgili olarak esnafa uyarıda bulundu.

Gazan, yaptığı açıklamada, 01 Ocak 2016 tarihinden itibaren vergide elektronik tebligat dönemine geçileceğini hatırlatarak, esnafı uyardı.

MESOB Başkanı Gazan, vergiye tabii mükellefler ile gerçek usulde vergiye tabii olmayan çiftçiler dışındaki tüm mükelleflerin E-tebligat uygulamasına dahil olacağını anımsattı.

Gazan, açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"01 Ocak 2016 tarihinden önce üyelerimizin bağlı bulundukları vergi dairelerine ya da internet vergi dairesine E-tebligat için başvuruda bulunup, Elektronik Tebligat Talep Bildirimini doldurmaları gerekmektedir. Elektronik Tebligat Talep Bildirimi ile bildirimde bulunan mükelleflere vergi dairesince, müracaat anında sistem tarafından üretilen internet vergi dairesi kullanıcı kodu, parola ve şifre verilecek. Böylelikle elektronik tebligat adresi edinilmiş olacaktır. Mükelleflere yapılacak e-tebligatlar, Elektronik Tebligat Talep Bildiriminde yer alan telefon numarası veya e-posta adreslerine; SMS veya e-posta ile bildirilecektir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.