Mardin

Mardin'de Noel kutlaması

13:20 25 Aralık 2015 1 Yorum Var
Mardin'de Noel kutlaması

Mardin'de Kırklar Kilisesi'nde ayin düzenlendi

Mardin'de Noel Bayramı dolayısıyla Kırklar Kilisesi'nde ayin düzenlendi. 

Kırklar Kilisesi'nde düzenlenen ayini, Mardin ve Diyarbakır Metropoliti Saliba Özmen ile Kırklar Kilisesi Başpapazı Gabriel Akyüz yönetti. Mumlar yakılarak dileklerin tutulduğu ayinde erkekler korosu ve ruhani liderler ateşin etrafında dönerken kızlar korosu ilahiler söyledi.

Süryanice ve Türkçe ilahi ve duaların okunduğu ayine katılanlar kutsandı.

Daha sonra kilisenin kabul salonunda düzenlenen bayramlaşma törenine, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Artuklu Belediye Başkanı Emin Irmak ve Süryani cemaati üyeleri katıldı.

Mardin ve Diyarbakır Metropoliti Özmen, bölge, Ortadoğu ve dünya için dua ettiklerini söyledi.

Barışın, huzurun ve selametin hüküm sürmesi için dualar ettiklerini aktaran Özmen, "Görüyoruz ki sağımızda solumuzda savaşların ve hoşgörüsüzlüklerin baş göstermesi, bizler, insanlar için çok kötü bir durumdur. Bunu bertaraf etmek için herkesin elini taşın altına koyması şarttır. Herkesin elini taşın altına koyması, barışın ve sulh selametin gelmesi demektir" dedi.

Herkesin dünya nimetlerinden faydalanabileceğini ifade eden Özmen, her şeyin insanın mutluluğuna endeskli olduğunu, dünyada herkese yetecek kadar nimet bulunduğunu belirtti. Özmen, "Bu dünya, sevgide, barışta, huzurda kaldıkça insanlar da mutlu olacaktır. Bu duygu düşüncelerle herkesin bayramını kutluyorum" diye konuştu. 

YORUMLAR

1 Yorum Var
  • teoman oraloğlu 8 yıl önce Şikayet Et
    eyyy müslümanlar,, ve bende müslümanım yaw diyenler.  Dininizi adam gibi öğrenin. benden söylemesi. nasihat
    Cevapla İlk beğenen sen ol
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.