Mardin

Mardin'de tarihi kilisede Noel kutlaması

17:23 25 Aralık 2015
Mardin'de tarihi kilisede Noel kutlaması

Restore edilerek yeniden hizmete açılan Mardin Protestan Kilisesi'nde 60 yıl aranın ardından yapılan Noel kutlamasında, Türkçe, Kürtçe, Arapça ve Süryanice dualar edildi

 Mardin'in Artuklu ilçesinde, Ortadoğu'nun en eski Protestan kiliselerinden biri olan tarihi ibadethanede 60 yıl aranın ardından Noel kutlaması yapıldı.

Restore edilerek yeniden hizmete açılan Mardin Protestan Kilisesi'ndeki Noel kutlamasında, Türkçe, Kürtçe, Arapça ve Süryanice dualar edildi.

Kilisenin papazı Ender Peker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tarihi ibadethanede 60 yıl aradan sonra ilk kez Noel kutlamanın sevincini yaşadıklarını söyledi.

Törene Mardin ve çevre illerden çok sayıda kişinin katıldığını belirten Peker, şöyle konuştu:

"Diyarbakır'dan da gelenler oldu. Sur ilçesinde sokağa çıkma yasağı olduğundan Diyarbakır'daki Süryani Ortodoks, Ermeni ve Protestan kiliselerinde ayin yapılamadı. İnsanlar sokağa çıkamıyor, çok tehlikeli bir durum var. Çok üzgünüz. Ülkemiz için sürekli dua ediyoruz. Umarız ülkemiz bir barış dönemine girer, her bir köşesinde bir esenlik dönemi yaşanır. Özlemimiz ve isteğimiz budur."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.