Mardin

2016 yılı hac kayıtları

11:11 16 Ocak 2016
2016 yılı hac kayıtları

Mardin İl Müftülüğü, 2016 yılı için Hacı adaylarının ön kayıt müracaatlarının alınacağını açıkladı.

Mardin Müftülüğünden yapılan yazılı açıklamada, ilk defa Hacca gitmek için kayıt yaptıracak, hacı adaylarının 18-27 Ocak tarihleri arasında İl ve İlçe müftülüklerinden ya da internet üzerinden kayıt yapabilecekleri kaydedildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Suudi Arabistan makamları tarafından, Mescid-i Haram’da yapılan genişletme çalışmaları nedeniyle uygulanan kota dolayısıyla üç yıldır yapılamayan hac ön kayıt müracaatları 18/01/2016 - 27/01/2016 tarihleri arasında bütün il ve ilçe müftülükleri tarafından oluşturulan hac bürolarınca yapılacaktır. Daha önce kayıtlı olan hacı adaylarımızın müracaatları sistem tarafından otomatik olarak yenilenecektir. Kuralar ise 02/03/2016 tarihinde saat: 11.00’da internet ortamında yapılacaktır. Hac ön kayıt ücreti 20 lira olup, bu ücret hacı adayları tarafından bütün devlet bankaları ile bazı katılım bankalarında bulunan online hesaba yatırılacaktır. Söz konusu ücretin yatırıldığına dair banka dekontu il ve ilçe müftülüklerine ibraz edilerek hac ön kaydı yapılacaktır. Başkanlığımız hac hizmetlerinin standartlarını her geçen gün yükseltmekte, örneğin hacı adaylarımız bu sene Arafat’ta klimalı çadırlarda vakfeye duracak ve soğuk su ikramında bulunulacaktır. Bu sene kesin kayıt yaptıracak hacı adayları normal tipten 3600 - 3800 Dolar arasından bir ücret ödeyecektir. Bu ücrete kurban parası da dahildir."

Sistemin ilk defa uygulanacağı belirtilen açıklamada, "Daha önce müftülüklerin önünde yığılmalara ve bazı nahoş görüntülere sebep olan kontenjan belgeleri (kesin kayıt belgesi) alımı için, Başkanlık tarafından hacı adayının sistemde kayıtlı bulunan cep telefonu numarasına SMS olarak bir şifre gönderilecek, bu şifre sayesinde söz konusu belgeyi hacı adayı kendisi alacaktır. Bu itibarla cep telefonu numarası önem arz etmektedir. Hacı adayları, söz konusu cep telefonu güncellemesini 18/01/2016 - 18/02/2016 tarihleri arasında il ve ilçe müftülüklerinde yaparak, internet üzerinden kendileri de yapabilecektir" denildi.

Kesin kayıt hakkı elde eden hacı adayları, kesin kayıtlarını 07-17 Şubat tarihlerinde Mardin İl Müftülüğü'nde yaptırabileceği kaydedildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.