Mardin

Terörün mağduru öğrencilere telafi eğitimi

13:28 25 Ocak 2016
Terörün mağduru öğrencilere telafi eğitimi

Mardin'de, terör saldırıları nedeniyle eğitimden geri kalan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) ve Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) girecek öğrencilere yönelik hazırlanan 10 günlük telafi programı başladı.

Mardin Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman AA muhabirine, mağdur olan öğrencilere yönelik telafi programı hazırlandığını anımsattı.
Nusaybin'deki okullarda 30 güne yakın bir süre eğitimin engellendiğini aktaran Şişman, bu nedenle 8. ve 12. sınıftaki öğrencileri Mardin'deki yurtlarda telafi programına aldıklarını söyledi.
Şişman, şunları kaydetti:
"Nusaybin'den bin 500 öğrenci Artuklu ilçesine geldi. Midyat'da ayrıca Şırnak'ın İdil ilçesinden gelen misafir öğrencilerimiz var. Onları da eğitime dahil ettik. Dargeçit'te ise bütün okullarda telafi eğitimi vereceğiz. 50'nin üzerinde öğretmenimiz programda görev alacak."

- "Nusaybin'deki olayların etkisinden kurtulduk"

Nusaybin'den gelen öğrencilerden Hasan Yıldırım, YGS sınavına iyi hazırlanmak istediğini belirterek, "Derslerimiz bugün başladı. Eksik kalan konuları da burada tamamlamayı düşünüyoruz. Tatil yapmak isterdik ama olmadı" ifadelerini kullandı.
Yıldırım'ın kardeşi Hüseyin Yıldırım ise 10 günlük telafi programının kendilerine büyük katkı sağlayacağını söyledi.
Eğitim programının faydalı geçeceğine inandıklarını kaydeden Yıldırım, "En azından Nusaybin'deki olayların etkisinden kurtulduk. Bu imkanı sağlayan yetkililere çok teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.
Uğur Doğan da eksik kaldıkları konuları tamamlamak için programa katıldığını belirterek, "Nusaybin'de olaylar olduğu için derslere odaklanamıyordum" dedi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.