Mardin

Miroğlu'ndan terör mağduru ailelere ziyaret

09:12 26 Ocak 2016
Miroğlu'ndan terör mağduru ailelere ziyaret

AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, terör mağduru aileleri ziyaret etti.

Miroğlu ve beraberindekiler, Şırnak'ın Cizre ve İdil ilçeleri ile Mardin'in Nusaybin ilçesinden terör olayları nedeniyle ayrılarak Midyat'ta kiraladıkları evlere yerleşen ailelerle görüştü, onların sorunlarını dinledi.

Miroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör mağduru ailelere destek olmak için ziyaretlerini sürdürdüklerini söyledi.

Ailelerin evlerinde yaşadıkları koşulları gördüklerini anlatan Miroğlu, "Terör mağduru insanlar çok zor şartlarda yaşıyorlar. Bu bağlamda ailelere nakdi destekte bulunduk.‪ Her türlü ihtiyaçları için yanlarında olduğumuzu söyledik. Bir an önce bölgenin eski huzurlu ve güvenli günlerine dönmesi lazım" diye konuştu.

Miroğlu, ziyaret ettiği aileler arasında Cizre'deki terör olaylarında yaralanan H.S'nin yarım kalan tedavisi için Midyat Devlet Hastanesine yatırılması konusunda ilgililere talimat verdi.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Alaattin Bilgiç de ilçeye gelen terör mağduru ailelerden 750'sine ayni ve nakdi yardımların yapıldığını belirtti.

Miroğlu'na ziyaretlerinde Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu ve AK Parti Midyat İlçe Başkanı Melih Güneştan da eşlik etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.