Mardin

Eğitim Bir-Sen Mardin Şube Başkanı Değer:

13:55 27 Ocak 2016
Eğitim Bir-Sen Mardin Şube Başkanı Değer:

Eğitim Bir-Sen Mardin Şube Başkanı Eyyüp Değer, "Bölgemizdeki bu sıkıntıların aşılması noktasında zorunlu hizmet bölgelerindeki öğretmenlere geri kalmışlık durumuna göre teşvik edici ücretler ödenmesi bu bölgelerdeki eğitim sorununa çözüm getirecektir" dedi.Değer, yaptığı açıklamada, Mardin’de halen 2 bine yakın öğretmen açığının bulunduğunu, yarıyıl tatilinde özür durumuna bağlı olarak da 400 civarında öğretmeninin il dışına gideceğini belirtti.

Toplamda 2 bin 400 civarında öğretmen açığı bulunan Mardin’de kaliteli ve sürekli bir eğitimden söz etmenin mümkün olmayacağını savunan Değer, şunları belirtti:

"Çeşitli branşlarda çalıştırılan ücretli öğretmenlerin büyük bir kısmının KPSS'ye hazırlık nedeniyle birinci yarıyıl sonu itibariyle görevden ayrılmakta, bu nedenle özellikle kırsal kesimlerde ücretli öğretmen temininde bile büyük sıkıntılar ile karşılaşılmaktadır. Şubat ayında 30 bin öğretmen atanacak ancak, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeni atanacak öğretmenleri 4 ay boyunca derse sokmayıp tecrübeli bir öğretmenin yanında staj gördürecek olması iyi bir uygulama olmakla birlikte aynı zamanda bölgedeki öğretmen açığını daha da derinleştirecektir. Bölgede devam eden çatışma sürecinden sivil halkın yanı sıra en çok etkilenen kesim de öğrencilerdir. Aylardır eğitimden mahrum kalan öğrenciler sömestr tatilinde telafi eğitimine alınmışlardır. Her ne kadar yeterli olmasa da olumlu bir çalışma olduğunu göz ardı edemeyiz. Ancak öğretmen açığının sürekli artması ve bölgedeki çatışma süreci eğitime ket vurmaya ve Mardin’in eğitimdeki başarısını daha da diplere götürecektir."

Öğretmen açığının en fazla olduğu branşlardan biri sınıf öğretmenliği olduğunu kaydeden Değer, şu ifadeleri kullandı:

"Eğitimin temel taşı olan ilkokulda öğretmen açığının bu denli fazla olması ve her branştan ücretli öğretmenin sınıf öğretmenliği yapması ve bir eğitim öğretim yılında en az 2-3 defa öğretmen değişimi çocuklarımızın temel eğitimini derinden sarsmaktadır. Bölgemizdeki bu sıkıntıların aşılması noktasında yıllardır sendikamızın gündeminde olan zorunlu hizmet bölgelerindeki öğretmenlere geri kalmışlık durumuna göre teşvik edici ücretler ödenmesi bu bölgelerdeki eğitim sorununa çözüm getirecektir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.