Mardin

Mardin'de STK temsilcileriyle toplantı

17:02 12 Şubat 2016
Mardin'de STK temsilcileriyle toplantı

Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, "İçinde bulunduğumuz süreç itibarıyla terör örgütünün eylemleri sonucunda hasarlar oluşuyor. Bunların telafi edilmesi hayati misyonumuzdur" dedi.

Kentteki otelde bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelen Koçak, son dönemdeki terör saldırılarına değindi.

"Amacımız devlet olarak yapmamız gerekenleri, devlet aklı ve toplum vicdanıyla bileştirerek daha güçlü ve koordineli yürütmektir" diyen Koçak, bu kapsamda çalışma yürütüldüğünü söyledi.

Koçak, "İçinde bulunduğumuz süreç itibarıyla terör örgütünün eylemleri sonucunda hasarlar oluşuyor. Bu hasarları fiziki hasarlar, psiko-sosyal alandaki hasarlar ve altyapıdaki diğer hasarlar olarak sıralayabiliriz. Bunların telafi edilmesi hayati misyonumuzdur" şeklinde konuştu.

Hasarların telafisi konusunda ne yapılması gerektiğinin bilindiğine dikkati çeken Koçak, uzmanların alanda süreçten etkilenen ailelerle birebir etkileşim içinde olduğunu vurguladı.

Koçak, "Gerek devlet kurumları gerekse STK'ların amatör ruhla, profesyonelce işlerini yapması gerekmektedir" ifadesini kullandı.

Toplantı, Koçak'ın konuşmasının ardından basına kapalı devam etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.