Mardin

Mardin'de "Ortak Değerler İstişare Toplantısı"

18:47 15 Şubat 2016
Mardin'de "Ortak Değerler İstişare Toplantısı"

AK Parti Mardin İl Başkanı Ali Dündar, "Mağdur olmuş esnaf ve vatandaşlarımıza her türlü yardım ve kolaylığın yapılacak olması bölgemizin kanayan yaralarına bir nebze de olsa merhem olacaktır" dedi.

AK Parti İl Başkanlığınca bir otelde düzenlenen Ortak Değerler İstişare Toplantısında konuşan Dündar, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Mardin’e yapmış olduğu ziyarette açıkladığı eylem planlarının daha iyi anlaşılması için istişare toplantıları düzenlediklerini söyledi.

Dündar, açıklanan eylem planının bölgeye göre dizayn edilmesinin umut verici olduğunu belirterek, "Mağdur olmuş esnaf ve vatandaşlarımıza her türlü yardım ve kolaylığın yapılacak olması bölgemizin kanayan yaralarına bir nebze de olsa merhem olacaktır. Hükumetimiz tarafından yapılacak olan kira yardımı, faizsiz esnaf kredisi, gıda ve giyecek gibi yardımların vatandaşlarımızın mağduriyetlerini giderebilme adına güzel adımlar olarak değerlendiriyorum" diye konuştu.

İnsanların huzur içinde yaşama haklarını ellerinden alan terörü def etme anlamında yapılan çalışmaların sürdüğünü anlatan Dündar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hükumetimiz teröre karşı bu tutumunu devam ettiği sürece terör örgütü tel tel dökülecektir. Yol kapatan, insanların yaşama hakkını ellerinden alan bu zihniyet nihayet son bulacaktır ve sonraki aşamada bölgemiz kalkınma hamleleriyle kendisine eskisinden daha iyi bir şekilde gelecektir."

Halkın nabzını tutmaya, onlarla içi içe olmaya gayret gösterdiklerini açıklayan Dündar, 4 ay önce göreve geldiklerini, bu sürede 1 Kasım seçimini atlattıklarını, Başbakan ve nice bakanları ağırladıklarını dile getirdi.

Dündar, konuşmasını şöyle tamamladı:

"AK Partinin genel merkez nezdindeki gücü olmak için bu hizmet gemisini yürütüyoruz. Bizler yol alırken her zorluğu göz önüne aldık. Bunlardan bir tanesi de eleştirilmektir. Bir arada bulunmamızın sebebi bizlere hatalarımızı iletip, neler yapmamız gerektiğini söylemenizdir."

Toplantıda, kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri de görüşlerini dile getirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.