Mardin

Azim-Der'den terör mağduru 50 aileye gıda yardımı

11:47 25 Şubat 2016
Azim-Der'den terör mağduru 50 aileye gıda yardımı

Midyat ilçesinde faaliyetlerini sürdüren Azim-Der, terör olayları sebebiyle evlerini terk edip Midyat'a yerleşen ihtiyaç sahibi 50 aileye gıda yardımında bulundu.

Azim-Der, terör nedeniyle, Mardin'in Nusaybin, Dargeçit, Şırnak'ın Cizre, Silopi, İdil ve Diyarbakır'ın Sur ilçesinden Midyat’ta gelen terör mağduru ailelere 50'şer lira tutarında gıda yardımı yaptı.

Azim-Der Başkanı Samir Özhan, yaptığı açıklamada, bu günlerin Müslümanlar'ın birbirlerine kucak açma günü olduğunu söyledi.

Terör sebebiyle mağdur olanlara, "Ensar olmak" söylemini amele dökme zamanının şimdi geldiğini ifade eden Özhan, şöyle konuştu:

"Bölgemizin hak etmediği bir ortam meydana gelmiştir. Bunun müsebbipleri Allah huzurunda hesabını mutlaka vereceklerdir. Muhacir durumundaki kardeşlerimize sahip çıkmalıyız. Bizim de bir gün bu duruma düşebileceğimizi göz önünde bulundurmalı ve elimizden geleni yapmalıyız. Zira kardeşliğin gereği budur. Bu amaçla Azim-Der olarak yardım komisyonumuzun önceden tespit etti 50 aileye gıda yardımında bulunduk. Yardımlarını esirgemeyen hayırseverlere, aileler adına teşekkür ediyoruz. Bu konuda iş adamlarımızdan muhtaç ailelere sahip çıkmalarını, bizlerin aracılığıyla yardımda bulunmalarını istirham ediyoruz. Çünkü, yardıma muhtaç çok aile var. Tüm mağdurlara yardımda bulunmak istiyoruz. Şimdilik 50 aileye yardımda bulunabildik."

İçerisinde muhtelif gıda malzemelerinin bulunduğu gıda paketleri, Azim-Der yardım komisyonunun önceden tespit ettiği muhtaç ailelerine ulaştırıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.