Mardin

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü

17:49 17 Mart 2016
18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü

AK Parti Mardin İl Başkanı Ali Dündar, "18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü" dolayısıyla mesaj yayımladı.

Dündar, mesajında, ülkenin her karış toprağında yaşayan insanların bir araya gelerek kazandığı bu zaferin, birliğin, kardeşliğin ve imanın en büyük tecellisi olduğunu belirtti.

Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle yoğrulmuş bir harmanın eseri olan Çanakkale Zaferi'nin günümüze ışık tutan en büyük örnek olduğunu kaydeden Dündar, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Çanakkale Zaferi Türkiye’nin bu döneme gelişine kadar uzanan tarihsel döngüsü çok büyük olan bir destandır. Günümüz Türkiye’sinde bazı kirli odakların topraklarımıza nifak tohumları ekmelerinin aksine Çanakkale’de omuz omuza, topyekün bir birliktelik içinde, kardeşşinas duygularla, ülkemizi bölmeye, yaralamaya kalkışan her kese karşı kazanılmış bir zaferdir. Medeniyetimizi şekillendiren, tarihimize ufuk olan Çanakkale Destanı’nı anmak, dedelerimizin bizlere ulaştırdığı gibi bizim de gelecek nesillere taşımamız gereken en yüce zaferdir. Bu ülkede yaşayan herkese düşen en büyük görev, vatan aşkıyla canlarını feda eden şehitlerimizin aziz kanlarıyla sulanan ve bizlere emanet edilen bu kutsal toprakları, aynı bilinç ve kararlılıkla korumak ve bir sahiplenme duygusuyla sonraki nesillere taşımaktır."



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.