Mardin

Mardin'in "Nasra Teyzesi"nin cenazesi toprağa verildi

15:22 29 Nisan 2016
Mardin'in "Nasra Teyzesi"nin cenazesi toprağa verildi

Mardin'de baba mesleği kumaş baskıcılığını 92 yaşına kadar sürdüren, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde girişimci ödülü verdiği Nasra Çilli'nin cenazesi toprağa verildi.

Kentte "Nasra Teyze" olarak bilinen Çilli için Diyarbakırkapı Mahallesi'ndeki Kırklar Kilisesi'nde, Mardin ve Diyarbakır Metropoliti Saliba Özmen ve Kırklar Kilisesi Başpapazı Gabriel Akyüz'in yönettiği ayin gerçekleştirildi.

Burada Süryani vatandaşlar Çilli için mum yaktı, dua etti.

Daha sonra Çilli'nin cenazesi, bir grup Hristiyan, Süryani ve Müslüman vatandaşın katıldığı törenle Mar Mihail Kilisesi'ndeki mezarlıkta , Hristiyan geleneklerine göre defnedildi.

Defin işleminin ardından Özmen ve Akyüz, taziyeleri kabul etti.

Mahalle Muhtarı Ferhan Çalhan ise mahallenin çınarını kaybetmenin hüznünü yaşadıklarını söyledi.

Kendisinin Müslüman olduğunu, ama sürekli aile ziyaretlerinde bulunduklarını anlatan Çalhan, "Bizim için bir tarihti, onu kaybettik. Ruhu şad olsun." dedi.

Diyarbakırkapı Mahallesi'ndeki evinin bir odasında 12 yaşında babadan kalma, armut ağacından yapılmış 130 yıllık kalıpları, sanatını gelecek kuşaklara taşımak için 80 yıldır kumaşa baskı yapan Çilli, 2 gün önce rahatsızlanması üzerine Kızıltepe ilçesinde özel bir hastaneye kaldırılmış, müdahaleye rağmen kalp yetmezliğinden yaşamını yitirmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 4 yıl önce başbakanlığı döneminde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla geldiği Mardin'deki ''Büyüyen Türkiye, Güçlenen Kadınlar'' programında, Çilli'ye girişimci ödülü vermişti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.