Mardin

Midyat'ta Suriyeli öğrenciler için kermes

17:20 09 Mayıs 2016
Midyat'ta Suriyeli öğrenciler için kermes

Mardin’in Midyat ilçesinde Suriyeli öğrenciler için kermes düzenlendi.

Seyitler Mahallesi Kocatepe İlkokulu bünyesinde Suriyeli sığınmacılar için açılan Medresetul Zehra Okulunda düzenlenen kermeste, Suriye’nin yöresel yemekleri satışa sunuldu.

Kermeste ayrıca öğrencilerin hazırladığı resim, maket, el sanatları ve afiş çalışmaları sergilenirken, Suriyeli öğrenciler, İstiklal Marşı ve Çanakkale Türküsünü seslendirdi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay, burada yaptığı açıklamada, Suriyeli sığınmacılar için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini söyledi.

Okulun yönetici, öğretmen ve öğrencilerini tebrik eden Altay, "Öğrencilerimizin burada yaptıkları güzellikleri müşahede ediyoruz. Çocuklarımız ülkelerinde geçirdikleri ciddi travmalardan ülkemize geliyorlar, burada kardeşlik duygusunu çok iyi bir şekilde yansıtıyorlar. Bu imkanlarını bizimle paylaştıkları için Türk hükümetine ve yetkililere her fırsatta teşekkür ettiklerini ifade ediyorlar. Bizde ensar olarak onlara yardımcılar olmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Medresetul Zehra Okulu Müdürü Ahmet Aygün ise okulda 413 Suriyeli öğrencinin eğitim gördüğünü anımsatarak, "Biz bu sergiden elde edeceğimiz geliri ihtiyaç sahibi öğrencilerimize ve okulumuzun ihtiyaçlarına harcayacağız.” dedi.

Etkinliğe, İlçe Müftüsü Mehmet Şafi Bilik, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Tarık Kalkan, Suriye Geçici Hükümeti Eğitim Bakanlığı Mardin Temsilcisi Ömer Süleyman, Suriyeli Okul Müdürü Nidal Katrip, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Alaatin Seven, Midyat Konaklama Tesisleri Eğitim Merkezi Koordinatörü Alaatin Alkan, sivil toplum kuruluş temsilcileri ile sığınmacı aileler ve öğrenciler katıldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.