Mardin

Mardin 1. Cadde'de yapılan uygulamalar

15:17 12 Mayıs 2016
Mardin 1. Cadde'de yapılan uygulamalar

Mardin Valiliği, 1. Cadde'de tabelalar ve cepheler üzerinde yürütülen çalışmaların Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunun 61. maddesi kapsamında belediyelerin yükümlülükleri çerçevesinde gerçekleştirildiğini bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, Mardin Sit alanı sınırları içerisinde bulunan 1. Cadde için hazırlanmış olan ve caddenin kuzey ve güney cephelerini içeren iyileştirme projesinin Diyarbakır Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Kurulunun kararı ile onaylandığı belirtildi.

Kararın onaylanmasını müteakip IPA Bölgesel Rekabet Edebilirlilik Operasyonel Programı çerçevesinde finanse edilerek uygulamaya konulduğu kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Proje; 1.cadde görüntü kirliliğini kaldırmak ve iyileştirmek amacıyla standart tabela, cephe , kepenk , tente sistemlerini ve diğer kent mobilyalarının uygulanmasını içermektedir. Projenin İnşaat bileşeni kapsamında, kuzey ve güney cephede bulunan iş yerleri için sözü edilen bu uygulamalar gerçekleştirilmiştir. 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununun; kurallara uyma zorunluluğu başlığını içeren 61. maddesinde; 'Kamu Kurum kuruluşları ile belediyeler ile gerçek ve tüzel kişiler, Koruma Yüksek kurulu ve Bölge Koruma Kurulu kararlarına uymak zorundadır' denilmektedir. Mardin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı tarafından 1. Cadde'de tabelalar ve cepheler üzerinde yürütülen çalışmalar, Mardin Valiliği kararları doğrultusunda değil, 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunun 61. maddesi kapsamında Belediyelerin yükümlülükleri çerçevesinde gerçekleştirmek zorunda olduğu çalışmalardır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.