Mardin

Mardin Müftüsü Coşkun:

19:12 23 Haziran 2016
Mardin Müftüsü Coşkun:

Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, zekat ve sadakanın hem maldaki kirleri temizlediğini hem de sahibini arındırdığını belirtti.

İl Müftüsü Coşkun, yaptığı açıklamada, Ramazan ayında toplum içinde birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının doruk noktasına ulaştığını, bu ayda verilecek zekat ve fitrelerin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasına dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

Allah, zekat verenlerden sırf O'nun rızasını gözetenleri mükafatlandıracağını müjdelediğini kaydeden Müftü Coşkun, bu ibadetin riyasız bir şekilde yerine getirilmesi gerektiğini vurguladığını aktardı.

Zekatın bir borç veya yük gibi algılanmaması gerektiğini ifade eden Coşkun, şunları söyledi:

"Zenginin, Rabbinin rızasına ermek arzusuyla yerine getirdiği farz bir ibadet olan zekatın birçok hikmetleri vardır. Öncelikle zekat, bir yandan fakirlerin ihtiyacını karşılarken, diğer yandan da veren kişinin şahsiyetini geliştirmektedir. Zekat, hem maldaki kirleri temizlemekte hem de sahibini arındırmaktadır. Bu açıdan bakıldığında zekat vermek, hem malın hem de nefsin temizlenmesine yardımcı olmaktadır. Çünkü nefis, cimrilik ve aşırı dünya sevgisi ile yoğrulmuştur."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.