Mardin

Mardin'de yapılması planlanan projeler

17:56 14 Temmuz 2016
Mardin'de yapılması planlanan projeler

AK Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ı makamında ziyaret etti.

Çankırı ziyarette Arslan'a, Mardin'in tarihi ve kültürel yapısıyla bir cazibe merkezi haline gelebilmesi için kentin ulaşım sorunlarıyla ile ilgili kısa ve uzun vadede yapılması gereken çalışma ve taleplerinin ilettiği belirtildi.

Çankırı yaptığı açıklamada, Türkiye’deki gelişmişlik düzeyinden Mardin’in azami ölçüde yararlanması gerektiğini belirterek, hızlı tren projesi, çevre yolu projesinin hızlandırılması, uçak sefer sayısının arttırılması ve karayollarında yapılması gereken düzenlemelerin önemli olduğunu kaydetti.

Özellikle hızlı tren projesinin kentin gelişmesine pozitif katkı sunacağını aktaran Çankırı, şunları kaydetti:

"Mardin il sınırlarımız içerisinde 133 kilometrelik bir uzunluğa sahip olan Nusaybin-Habur Hızlı Demiryolu Projesi, gerek yolcu taşımacılığı, gerekse yük taşımacılığı açısından ayrı bir öneme sahiptir. Bölgemizdeki yolcu taşımacılığı ağırlıklı karayolu ve havayoluyla yük taşımacılığı ise ağırlıklı karayolu ile yapılmaktadır. Nusaybin-Habur hızlı tren projesinin tamamlanarak, yapımı devam eden Mardin lojistik merkezi ile entegre hale getirilmesiyle birlikte yolcu ve yük taşımacılığında kara ve havayollarında toplanan yoğunluğun önemli bir kısmı demiryoluna aktarılmış olacaktır. Bu projenin tamamlanması Mardin için önemli bir lojistik merkezi, ulusal ve uluslararası bir ulaşım güzergahı olmasının sağlanması açısından büyük önem arz etmektedir. Projenin yapımının hızlandırılarak bölgeye bir an önce kazandırılması bölge ekonomisine, lojistik sektörüne ve turizmine ciddi katkıları olacaktır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.