Mardin

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

14:43 14 Ağustos 2016
FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

AK Parti MKYK Üyesi Zeynep Alkış, "Milletin derin hafızasında mahkum olan FETÖ'nün ve işbirlikçilerinin hukuk çerçevesinde yargılanarak en ağır ve caydırıcı cezaları alması için de mücadele edeceğiz." dedi.

Alkış, yaptığı açıklamada, darbe girişimi esnasında ve sonrasında verilen mücadeleden dolayı herkese teşekkür ettiklerini belirtti.

Yüksek sesle "teröre ve vesayete hayır" diyen milletin sadece Türkiye’nin değil tüm dünyanın onurunu koruduğunu belirten Alkış, "Millet, dik duruşuyla dünyanın 5’ten büyük olduğunu göstermiştir." ifadesini kullandı.

Milletin meydanlarda kardeşlik hukukuna sahip çıktığını, birlik ve beraberliği koruduğunu ve yüreklerini birleştirip hainleri püskürttüğünü dile getiren Alkış, kaydetti:

"Bu destansı duruş tarihe ‘zafer’ olarak adını yazdırmıştır. Hainlerin işgal girişimi ise karanlık tarihe ‘alçaklık’ olarak not düşülmüştür. FETÖ ile hesaplaşma başlamıştır. Yargı önünde hem kalkışmanın, hem katliamın, hem de kumpas ve hain planlarının hesabı sorulacaktır. Hiç şüphe yoktur ki en ağır şekilde cezalandırılacaktır. Antidemokratik her türlü girişimin karşısında kararlılıkla durmaya devam edeceğiz. Milletimizle omuz omuza verip, ihanet çetelerinden, darbecilerden, vesayetçilerden, kardeşliğimizi hedef alanlardan hesap soracağız. Milletin derin hafızasında mahkum olan FETÖ'nün ve işbirlikçilerinin hukuk çerçevesinde yargılanarak en ağır ve caydırıcı cezaları alması için de mücadele edeceğiz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.