Mardin

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma

12:06 19 Ağustos 2016
FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 11 kişiden 7'si tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Mardin Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin sürdürdüğü soruşturma kapsamında, Kızıltepe Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği, Kızıltepe Eğitimi Sevenler Derneği, Yeni Bahar Eğitim ve Kültür Sosyal Hizmetler Derneği, Kızıltepe Sağlık Mensupları Derneğinde, dernek yöneticilerinin ev ve iş yerlerinde ve örgüte finansal destek sağlayan bir alışveriş merkezinde arama yapıldı.

Örgütsel dokümanların, 2 adet 1 ABD dolarının ele geçirildiği aramalarda, doküman ve dijital materyallere el konuldu.

Soruşturmada, gözaltına alınan ve aralarında dernek yöneticisi, işadamları ve öğretim görevlilerinin de bulunduğu 11 kişiden 7'si, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri adli makamlarca tutuklandı, 4 kişi de adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Şüphelilerin, mal varlıklarına el konuldu.

Öte yandan, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve DEDAŞ ekiplerinin yaptığı denetim sonucu, alışveriş merkezine kaçak elektrik kullandığı için 60 bin, tarihi geçmiş ürün sattığı ve hijyen koşullarına uymadığı için 15 bin lira ceza kesildi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.