Mardin

FETÖ'nün darbe girişimi

14:31 01 Eylül 2016
FETÖ'nün darbe girişimi

AK Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Ali Dündar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, "İnşallah benzer bir durumu bir daha da yaşamayız ama olursa da bu halk daha güçlü bir şekilde karşısında duracağını gösterdi." dedi.

Dündar, Mardin'de bir otelde düzenlediği basın toplantısında, FETÖ'nün darbe girişimin bertaraf eden ve 27 gün boyunca demokrasi nöbet tutan vatandaşlara teşekkür etti.

Mardin'de ve ülkenin her noktasında darbe girişimine topyekun karşı çıkıldığını ve milletçe dik bir duruş sergilendiğini belirten Dündar, darbenin ardından bölgede terör örgütü PKK'nın da sivilleri hedef alan hain saldırılar gerçekleştirdiğini kaydetti.

Sivilleri hedef alan bombalı saldırılarla ülkenin kaosa sürüklenmesinin hedeflendiğini belirten Dündar, "Bunun altında çok fazla şeyler aramaya gerek yok çünkü onlar halkın ölmesini istiyorlar. FETÖ'nün darbe girişimine halk dik durdu. İnşallah benzer bir durumu bir daha da yaşamayız ama olursa da bu halk daha güçlü bir şekilde karşısında duracağını gösterdi." diye konuştu.

Dündar, bir taraftan terörle mücadele edilirken, diğer taraftan da yatırımlar yapılmasına tahammül edilmediğini ifade ederek, "Bu ülke yıllar önce bu terör olaylarıyla karşılaşmış olsaydı ve başka bir iktidar olsaydı bu yatırımların hepsi durmuş olacaktı." değerlendirmesini yaptı.

- "DBP'li belediyeler hizmet yapmıyor"

Dündar, DBP'li belediyelerin bölgedeki il ve ilçe merkezlerinde vatandaşın beklediği hizmeti sunmadığını söyledi. Belediyelerin son süreçte yerel yöneticilik dışındaki her işi yaptıklarını belirten Dündar, belediye araçlarının PKK'lı teröristlerce bombalı saldırılarda kullanılmasının kabul edilir bir yanının olmadığını vurguladı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.