Mardin

Mardin'deki sığınmacı öğrenciler de ders başı yaptı

17:00 19 Eylül 2016
Mardin'deki sığınmacı öğrenciler de ders başı yaptı

Mardin'in Artuklu ilçesindeki Suriyeli ve Iraklı öğrenciler, yeni eğitim öğretim yılında, kendileri için açılan merkezde ders başı yaptı.

Evliya Çelebi Geçici Eğitim Merkezi'nde, Iraklı ve Suriyeli yaklaşık 800 öğrenci için ders zili çaldı.

Merkez Müdürü Hamdullah Tekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eğitim merkezinde ilkokul, ortaokul ile lisenin bulunduğunu söyledi.

Öğrencilere ücretsiz servis hizmeti verildiğini belirten Tekin, yapılan yardımlarla öğrencilerin çanta, kitap, kırtasiye ve gıda ihtiyaçlarının karşılandığını ifade etti.

Merkezdeki 32 öğretmenle günde 6 saat ders işlendiğini anlatan Tekin, "Öğrencilere kendi müfredatlarına uygun ders kitaplarıyla eğitim veriliyor. Ayrıca haftada 5 saat Türkçe dersi veriyoruz." dedi.

Yaklaşık 800 öğrenciyle ders başı yaptıklarını ifade eden Tekin, bu sayının ilerleyen günlerde 950'yi bulabileceğini kaydetti.

- "Öğrencilerimiz cahil kalmıyor"

Merkezde görevli Arapça öğretmeni Suriyeli Ahmet Fakua ise kendilerine eğitim verme imkanı sağlayan yetkililere teşekkür etti.

Okul ilk açıldığında öğrencilerin az olduğunu ancak şu anda iyi bir sayıya ulaştıklarını dile getiren Fakua, "Öğrencilerimiz okuldan çok memnun. Okulumuzda bütün derslerden öğretmenler var. Eğitim çok önemli. Öğrencilerimiz cahil kalmıyor." diye konuştu.

Suriyeli öğrenci Melida İhdap, Humus kentinden 3 yıl önce geldiğini ve okula kayıt yaptırdığını, kendilerine bu imkanı sağlayan Türkiye'ye teşekkür ettiğini belirtti.

Öğrenci Merve Tebbep de Arapça yaptığı açıklamada, iki yıldır Türkiye'de yaşadıklarını, daha önce bulundukları Şam'da okula gidemediğini kaydetti.

Tebbep, "Orası bizim için çok kötüydü, burası çok iyi. Okula gidip her şeyi öğreniyoruz. İstikbalimiz için uğraşan Türkiye'ye de çok teşekkür ediyoruz." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.