Mardin

Mardin'de terör mağdurlarına destek sürüyor

16:35 21 Eylül 2016
Mardin'de terör mağdurlarına destek sürüyor

Mardin'de, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce terör örgütü PKK'nın saldırıları sonucu mağdur olan ailelere son 6 ayda 5 milyon 706 bin 578 lira tutarında maddi, 9 bin 785 aileye de psikososyal destek sağlandı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hüsnü Bengin Efetürk, İl Müdürlüğünde düzenlenen basın toplantısında, kentte engelli 7 bin 766 kişiye evde bakım hizmeti verildiğini ve engellilere 55 milyon 671 bin 261 lira destek sağlandığını, koruyucu aile hizmetleri kapsamında 25 çocuğa koruyucu olan 18 aileye de 48 bin 138 lira ödeme yapıldığını söyledi.

Terör örgütü PKK'nın saldırıları sonucu mağdur olan vatandaşların barınma, sağlık, eğitim, sosyal uyum sorunları gibi her türlü desteklerle yanlarında olduklarını aktaran Efetürk, iç göç mağduru ailelere 5 milyon 706 bin 578 lira tutarında maddi destek sağlanırken, 9 bin 785 aileye de psikososyal destek verildiğini bildirdi.

Hüsnü Bengin Efetürk, saha çalışmalarında görev yapmak isteyenlerin tespit edildiğini ve bilgi havuzu oluşturulduğunu aktararak, 300 kişinin Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında 4 aylık süre zarfında çalıştırılmak üzere işbaşı yaptığını kaydetti.

Maddi ve manevi desteklerin süreceğini aktaran Efetürk, "Bu yardımları BM'nin, belediyenin dağıttığını söylediler. Bunlar doğru değil. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımızın talimatı ile bu yardımlar geldi. Sayın Valimizin koordinasyonunda bu yardımlar ödendi. İnsanlar devletin sıcak ve şefkatli yüzünü gördü ve görmeye devam edecek." dedi.

Nusaybin ilçesinde sokağa çıkma yasağının kalkmasıyla vatandaşlara yönelik psikososyal destek ve sosyal destek yardımlarının koordinesini sağlamak ve yürütmek amacıyla Nusaybin ASDEP Bürosu kurulduğunu bildiren Hüsnü Bengin Efetürk, 34 personelin burada hizmet verdiğini de aktardı.

Efetürk, "Vatandaş kendisi ile ilgilenilmesini istiyor. Bazen soruna çare de bulamıyoruz ama dinliyoruz. 'Bizleri dinledi, derdimize ortak oldu' diyorlar. Devletin şefkatli yüzünü görüyor. Şu an çok iyi noktadayız." ifadelerini kullanarak, şehit yakınları, gazi ve gazi yakınlarında da destek verdiklerini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.