Mardin

6-7 Ekim olaylarının acısını unutamıyor

11:09 06 Ekim 2016
6-7 Ekim olaylarının acısını unutamıyor

OSMAN ÖKSÜZ - Terör örgütü PKK yandaşlarının, Ayn el Arap'taki (Kobani) gelişmeleri bahane ederek 6-7 Ekim 2014'te düzenlediği saldırılarda yaralanan 8 çocuk babası Ramazan Karaca, yaşadığı acının izlerini hala taşıyor.

HDP Merkez Yürütme Kurulu'nun çağrısı üzerine 6-7 Ekim 2014'te yaşanan, 2 polisin şehit olduğu, yoksul ailelere kurban eti dağıtan Yasin Börü ve 3 arkadaşının aralarında bulunduğu 31 kişinin hayatını kaybettiği, 221 vatandaş ile 139 polisin yaralandığı izinsiz gösterilerde tahrip edilen yerler, devletin sağladığı imkanlarla onarıldı.

Mardin'in Kızıltepe ilçesindeki izinsiz gösterilerde terör örgütü PKK yandaşlarınca silahla açılan ateş sonucu yaralanan 8 çocuk babası Ramazan Karaca (45), yaşadıklarını AA muhabirine anlattı.

Karaca, o gün Mustazaflar Cemiyeti'nde bayramlaşma programı sırasında terör örgütü yandaşı binlerce kişinin, bulundukları binayı sardığını belirterek, şahısların çoğunun elinde çevrede av malzemesi satışı yapan dükkanlardan yağmaladıkları av tüfeklerinin bulunduğunu anımsattı.

Saldırganların önce cemiyetin içerisinde bulunduğu binaya molotof kokteyli attığını, ardından içeri girmeye çalıştığını ifade eden Karaca, şöyle konuştu:

"Binanın giriş kapısını kapatmıştık. Eğer o kapıyı kapatmamış olsaydık, yukarı çıkıp hepimizi Yasin Börü ve arkadaşları gibi yakacaklardı. Dışarıdaki son durumu öğrenmek için binanın çatısına çıktım. O esnada ateş açıldı ve göğsümden yaralandım. 2 saat aranın ardından ancak hastaneye ulaştırıldım."

Karaca, kurşunların akciğerine isabet etmesi ve çok kan kaybetmesi nedeniyle sağlık sorunlarının devam ettiğini vurgulayarak, "Nefes almakta zorlandığım için hiçbir işte çalışamıyorum. Yarım bir insan olarak hayatıma devam ediyorum." dedi.

Terör örgütü PKK'nın uluslararası güçlerin maşası olduğuna dikkat çeken Karaca, "Şu an Suriye'de ABD'nin bayrağını sallandırıyorlar. Bu açık ve net bir şekilde ortadadır. Kürt halkının artık bunları görmesi gerekir." ifadelerini kullandı.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.