Mardin

Halk oylamasına doğru

18:29 01 Mart 2017
Halk oylamasına doğru

Dündar, şunları dile getirdi:

AK Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Ali Dündar, anayasa değişikliğine ilişkin "Hayatı tamamen kolaylaştıracak ve ülkemizi daha kalkınır hale getirecek olan anayasanın çok bariz faydaları bulunmaktadır." dedi.

Dündar, AK Parti Mazıdağı ve Derik İlçe Başkanlıklarını ziyaret ederek Şubat Ayı İlçe Danışma Meclisi Toplantılarına katıldı.

Toplantıların ardından açıklamada bulunan Dündar, halkın, 15 Temmuz darbe girişiminde ülkeyi parçalamaya ve milli iradeyi yok etmeye kalkışan darbecilere karşı dik durarak net bir tavır sergilediğini anımsattı.

Milletin koymuş olduğu iradeyi hiçe sayarak yapılan bu alçakça girişimin birkaç saat içinde püskürtüldüğünü vurgulayan Dündar, "15 Temmuz gecesi Türkiye’nin kurtuluş zaferi olarak anılacaktır. Bir kez daha gördük ki bu ülkenin varlığına ve birliğine ihanet eden kim olursa olsun yok olmaya mahkum olacaktır." dedi.

Türkiye'nin bir çok badireyi atlattığını vurgulayan Dündar, 2002 yılından sonra AK Parti'nin iktidarı ile ülkenin kaderinin başarıyla şekillenmeye başlandığını kaydetti.

"Birçok darbe teşebbüsüyle karşılaşan ülkemiz çok şeyler kaybetti. Bu darbe ortamlarının hazırlanmasında en büyük sebep anayasanın tamamen vesayetler altında karara bağlanmasıdır. 16 Nisan günü vatandaşımız belki de ilk defa kendi anayasası için referanduma gidecektir. Hayatı tamamen kolaylaştıracak ve ülkemizi daha kalkınır hale getirecek olan anayasanın çok bariz faydaları bulunmaktadır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.