Mardin

Mardin'de toplu açılış töreni

19:21 30 Mart 2017
Mardin'de toplu açılış töreni

Bakan Soylu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Mardin 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Parkı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, farklı kültürleri bir arada yaşatan Mardin'in medeniyetin ve kardeşliğin teminatı olduğunu söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "16 Nisan'da önümüze büyük bir fırsat gelmektedir. Yeni bir sayfa açıyoruz. Fukaralığa defterimizi kapattığımız bir sayfa açıyoruz. Bu sayfa ekonomimizin büyümesine, terörüne bitmesine yönelik bir sayfa." dedi.

Tarihi bir kararın ve geleceğe büyük bir adım atmanın arifesinde olduklarını kaydeden Soylu, büyük, güçlü, zengin hür ve özgür Türkiye'nin adımının atılacağını belirtti.

Türkiye'nin birçok saldırılarla terbiye edilmek istendiğini vurgulayan Soylu, şöyle dedi:

"Bizi terörizm ve anarşizm, enflasyon ve ekonomik krizlerle, bu milletin seçtiği adamlara iftira atarak, karakter suikastı yaparak, darbelerle, bu coğrafyada Ezan-ı Muhammed'in sesini kısarak, Türk, Kürt, Arap diye bizi birbirimizden ayırarak, Alevi ve Sünni diyerek bizi birbirimizi düşürerek terbiye etmeye çalıştılar. Gezi, 17-25 Aralık, 6-8 Ekim olayları ile bizi terbiye etmek istediler. 16 Nisan sadece 18 maddenin oylaması değildir, yıllarca bu millete kuru kalabalıklar diyen, milletimizi kıyafeti üzerinden ayıran, bu ülkeyi IMF'ye teslim eden, bu ülkeyi istediğimiz gibi idare ederiz diyenlere karşı, biz efendiyiz diyenlere karşı, efendi millettir, bu topraklar bu vatan bu kardeşlik bizimdir diyeceğiniz bir seçime gidiyoruz."

Soylu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sadece Anadolu coğrafyasının değil, dili, dini ne olursa olsun bütün mağdur ve mazlumların ellerinin uzanmasını beklediği bir lider olduğunu kaydetti.

"Yıllardan beridir bizi başkalarına yönettirmeye çalışıyorlar." diyen Soylu, şöyle devam etti:

"Oyumuzu ve demokrasimizi hiçe saymaya çalışıyorlar. Ama millet hiçbir zaman onlar gibi davranmadı. Onlar 60 darbesini yaptılar, millet 65'te tarafını seçti. Onlar 80 darbesini yaptılar, millet 83'te tarafını seçti. 28 Şubat'ta muhtar bile olamazsın dediler, millet tarafını seçti. 3 Kasım 2002'de Recep Tayyip Erdoğan'ı Başbakanlığa Türkiye'nin büyük yolculuğundaki önderliğine taşıdı."

Bu milletin, hiçbir zaman şiddet ve haince bir davranış içerisinde olmadığını dile getiren Soylu, "Sabretti, demokrasiyi bekledi. Şimdi 16 Nisan'da önümüze büyük bir fırsat gelmektedir. Yeni bir sayfa açıyoruz. Fukaralığa defterimizi kapattığımız bir sayfa açıyoruz. Bu sayfa ekonomimizin büyümesine, terörüne bitmesine yönelik bir sayfa." ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu ülkede biz geçmişi, silahın namlusunu görüp de geri dönenleri, milletin kendisine verdiği emaneti unutanları, darbenin düdüğü çalıp da hizaya girenleri biz çok iyi biliyoruz. Türkiye bugün güçlü ve kuvvetli bir liderle birlikte. 15 Temmuz'da onlar gibi yapmadı, Marmaris'te uçağına bindi ve 'İstanbul'a ne olursa olsun ben milletimle beraber olacağım' diyen bir lider. Biz bu meseleyi Erdoğansız aşamayız. Türkiye bu meseleyi Erdoğansız ne olursa olsun aşamaz. İster FETÖ ister PKK ister DEAŞ gelsin, ister Hollanda ister Almanya gelsin bize Mardin yeter."

- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ise 15 yıldır AK Parti iktidarında az konuşup çok çalışan, taş üstüne taş koyan, ülkeye hizmet noktasında gece gündüz çalışan bir iktidar olarak bugün bu zincire yeni halka eklediklerini kaydetti.

Mardin'de bugün, yaklaşık değeri yarım milyar lira olan 200'den fazla eserin açılışının yapıldığını bildiren Albayrak, şöyle dedi:

"Bu hareketin 15 senedir gerçekleşmesinin en büyük sebebi, bu davanın ve büyük Türkiye ideallerinin lideri olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. Onun bu yolunda büyük Türkiye yolculuğunda bizler de onun yanında yük almak için bu mücadelede hep birlikte her safta koşturuyoruz. Bu toplu açılışlar Türkiye'ye hizmetler noktasında yeni bir halka ekleyecektir."

Albayrak, 16 Nisan'ın son 200 yılın en önemli tarihi olduğunu vurgulayan Albayrak, şunları belirtti:

"Bu tarih Türkiye ve bu coğrafya için ve gelecek 100 yılın kaderinin nasıl yazılacağı çok ama çok önemlidir. Bu tarihte sadece bir siyasi parti üzerinden sandığa gitmiyoruz. Bugün içinden geçtiğimiz bu resimde ve yeni Türkiye idealinde 15 Temmuz'da Türkiye'yi yıkmaya yönelik ucu burada ama ipini tutanların dışarıda olduğu ihanet şebekelerinin, maşalarının ve FETÖ'nün ülkemizi bölmeye yönelik operasyonun farkında mıyız? 15 Temmuz gecesi ve büyük Türkiye ideali için 16 Nisan çok önemlidir. Türkiye Cumhuriyeti olarak bayrağımızı gökte dalgalandırarak, tek vatan içerisinde yaşadığımız bir devletimiz var. Bu devleti yıkmak isteyenlere izin vermeyeceğiz. 16 Nisan'da tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet için 'evet' demenizi istiyorum."

Mardin Valisi Mustafa Yaman da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Milli İstihdam Seferberliği çağrısı ve Cazibe Merkezleri Programı ile Mardin'in hak ettiği yere çok kısa süre içerisinde ulaşacağına inandıklarını kaydetti.

Yaman "Yeni Türkiye'nin inşasında dönüm noktası olacak ülkemizin ve milletimizin önünü açacak olan anayasa değişikliği halk oylamasında vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde sandığa gitmesi ve hür iradesini sandığa yansıtması için gerekli tüm önlemleri aldık ve almaya devam edeceğiz." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.