Mardin

Mardin'de okuma yazma kursu

13:17 22 Temmuz 2017
Mardin'de okuma yazma kursu

Mardin Büyükşehir Belediyesince açılan kurslarda, kadınlar okuma yazma öğreniyor.

İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesi, sosyal sorumluluk projelerine ağırlık vermeye devam ediyor.

Merkez Artuklu ilçesi Ortaköy Mahallesinde kadınlara yönelik açılan kurslarda, 75 kadına okuma yazma öğretildi.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Vali Mustafa Yaman, yaptığı yazılı açıklamada, kurslardan her yönüyle fayda sağlamayı çalıştıklarını belirtti.

Belediye olarak kurslar ile ilgili yoğun bir çalışma içinde olduklarını belirten Yaman, "Belediyemiz kentimizin yaşanabilir bir şehir olması hedefiyle çalışmalarını sürdürmektedir. Yakın bir zamanda, vatandaşlarımızın istediği bir kenti hediye edeceğiz." dedi.

Kadınlar için açtıkları kursların amacına ulaştığını kaydeden Yaman, kursların önemsenen çalışmalar arasında yer aldığını belirtti.

Yaman, okuma yazma öğrenilmesini önemsediklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Belediye olarak kentte okuma yazma seferberliği başlattık. Göreve gelmemizin akabinde bu konuda ciddi çalışmalar yaptık. Yaptığımız çalışmalardan birisi ise Artuklu ilçemize bağlı Ortaköy Mahallesinde gerçekleşti. Burada 75 kursiyerimiz ders alarak okuma yazma öğrendiler. Özellikle orta yaş üstü kursiyerlerimiz okuma yazma öğrenerek hayatlarını kolaylaştırdılar. Bu tür çalışmalarımız devam edecek."



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.