Mardin

Mardin'de yaz spor okulları sona erdi

18:39 25 Ağustos 2017
Mardin'de yaz spor okulları sona erdi

Yaman, daha sonra okulun bahçesinde düzenlenen kapanış törenine katıldı. Burada konuşan Yaman, program kapsamında yüzme, basketbol, futbol, voleybol ve bisiklet gibi branşlarda açılan kurslardan yaklaşık 6 bin 500 öğrencinin faydalandığını kaydetti.

İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname kapsamında görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesince çocuk ve gençlerin spora yönelmesi amacıyla hazırlanan yaz spor okulları programı sona erdi.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, yaz spor okulları programı kapsamında Hatuniye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde kurulan portatif havuzda yüzen çocukları ziyaret etti.

Programda özellikle okulların bahçelerine kurulan portatif açık hava havuzlarına yoğun bir ilginin olduğunu kaydeden Yaman, şöyle dedi:

"Bu 6 bin 500 öğrencimiz dönem boyunca 155 bin faaliyet yapmış oldu. Bu gerçekten büyük bir rakam. Artık belediye gençlerimizi ve çocuklarımızın, kadın ve engellilerimiz yanında olacak demiştik. Görüldüğü gibi yaz boyunca yanlarında olduk. Çocuklarımız burada yapılan etkinliklerin devamını istiyorlar. Özellikle havuzlara ilgi oldu. Havaların soğumasıyla bu bayram öncesi de bitirmiş olduk ancak faaliyet devam edecek. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın yaptığı kapalı bir havuz var. Orada da bu faaliyetlerimizi devam ettireceğiz."

- "İyi olan sporcular altyapıya alınacak"

Yaz spor okullarında yetişen nitelikli sporcuların belediye bünyesinde kurulan takımlarda altyapılara alınacağını kaydeden Yaman, "Yaz spor okullarında kendini gösteren öğrencilerimiz, kendi alanlarına ait oluşturulacak takımlarda altyapıya alınacak. Yani büyükşehir olarak buradaki branşlarda açılan kurslarda minikler için takımlar oluşturulacak inşallah." ifadelerini kullandı"

Yüzme Antrenörü Afitap Tunç ise şehirde bütün çocukların yüzme öğrenmesi adına hazırlanan programın başarılı bir şekilde sürdüğünü söyledi.

Suriyeli, engelli çocukların da dahil edildiği programda çocukların sosyalleşmesi ve eğlenmesinin önemine değinen Tunç, şöyle dedi:

"Çok sayıda çocuğumuz yüzme öğrendi. Çok eğlendiler. Onlar eğlenince bizler de mutlu olduk. Her çocuğa hitap ettik. Suriyeli çocuklarımızı aldık. Yeri geldi engelli ve down sendromlu çocuklar aldık. Mardin adına harika bir proje oldu."

Çocuklar da Yaman'a sevgi gösterisinde bulunarak programların sürmesini istedi.

19 Haziran'da başlayan, 15 yaş altı öğrencilere hizmet verilen kurslara katılan öğrencilere spor malzemesi desteği sağlandı ve servislerle evlerinden alınıp ders bitiminde evlerine bırakıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.