Mardin

Büyük Zafer'in 95. yıl dönümü

12:48 30 Ağustos 2017
Büyük Zafer'in 95. yıl dönümü

Mardin'in Ömerli, Midyat ve Nusaybin ilçelerinde, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla çelenk sunma töreni düzenlendi.

Ömerli ilçesi Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, saygı duruşundan bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Jandarma Astsubay Çavuş Samet Ulaş, törende günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

Törene, Kaymakam ve Belediye Başkanı Vekili Erol Korkmaz, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Kemal Uzun, Cumhuriyet Başsavcısı Harun Sefa Çelebi, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.


- Midyat

Midyat ilçesindeki kutlamalar, Hükümet Konağı Meydanı'nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı.

Yüzbaşı Yakup Yıldız, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından yaptığı konuşmada, günün anlam ve önemini belirtti.

Kaymakam Hüseyin Tekin, çelenk sunma töreninin ardından makamında tebrikleri kabul etti.

Burada gazetecilere açıklama yapan Tekin, Türk Silahlı Kuvvetlerinin, cumhuriyetin, devletin emrinde demir yumruk gibi durduğunu söyledi.

Tekin, şunları kaydetti:

"Allah devletimize, milletimize, ordumuza mağlubiyet yaşatmasın. Ona gücünü sınamak isteyen varsa da demir yumruklu Türk ordusunun milletinin emrinde olduğunu herkesin bilmesinde fayda var."


- Nusaybin

Nusaybin ilçesinde de 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Piyade Teğmen Mücahit Hasanoğlu, törende yaptığı konuşmada, Büyük Zafer'in 95’inci yıl dönümünü kutlamanın gurur ve heyecanı içinde olduklarını ifade etti.

Hasanoğlu, "Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları, vatan ve millet sevgisiyle çarpan kalpleriyle kendilerine verilen görevleri üstün bir görev anlayışıyla yapmaya devam edecektir." dedi.

Törenin ardından, Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ergün Baysal ile Garnizon Komutanı Vekili Piyade Binbaşı Serkan Ünal, tebrikleri kabul etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.