Mardin

Midyat'ta "Demokrasi Şehitleri Hatıra Ormanı" oluşturuldu

14:17 16 Aralık 2017
Midyat'ta "Demokrasi Şehitleri Hatıra Ormanı" oluşturuldu

Midyat ilçesinde "Demokrasi Şehitleri Hatıra Ormanı" oluşturuldu.

Midyat Cumhuriyet Savcılığı tarafından Midyat Açık Ceza İnfaz Kurumu alanında 15 Temmuz şehitleri anısına 250 fidan toprakla buluşturuldu.

Fidan dikim töreninde konuşan Midyat Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Uzun, 15 Temmuz gecesi ülkenin karşılaşmadığı bir hainlikle karşılaştığını dile getirdi.

Asker kisvesinde, görünümde teröristlerin, hainlerin, ülkenin demokrasisine, Cumhurbaşkanına, hükümetine kast ettiğini söyleyen Uzun, şöyle konuştu:

"Midyat Cumhuriyet Başsavcılığı öncülüğünde Denetimli Serbestlik Müdürlüğünün de katkılarıyla Midyat Adliyesi Demokrasi Şehitler Hatıra Ormanı oluşturduk. 15 Temmuz darbe girişimi sırasında hayatlarını kaybeden, aziz vatan uğruna şehit olan her bir şehit için fidan diktik. Darbe teşebbüsünde 250 vatandaşımız şehit oldu. Biz de Midyat Adliyesi olarak bu 250 vatandaşımızın adını bir nebze olsun yaşatalım, onların isimlerini yad edelim diye 250 şehidimiz için fidan dikme kampanyası başlattık."

Törene, Midyat Kaymakamı Hüseyin Tekin, İlçe Garnizon Komutanı Albay Ebubekir Oğuz Utku, Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, İlçe Müftüsü Mehmet Şafii Bilik, hakimler, savcılar, kurum amirleri, adliye personeli ile 15 Temmuz'da şehit olan Midyatlı Özel Hareket Polisi Velit Bektaş'ın babası Abdulkadir Bektaş katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.