Mardin

TERÖRSÜZ ŞEHİRLERDE DEĞİŞİM - Mazıdağı belediyecilik hizmetleriyle tanıştı

11:11 20 Aralık 2017
TERÖRSÜZ ŞEHİRLERDE DEĞİŞİM - Mazıdağı belediyecilik hizmetleriyle tanıştı

HALİL İBRAHİM SİNCAR - Mardin'de İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Mazıdağı Belediyesince uygulanan projelerle kaynaklar ilçede yatırıma dönüştü.

DBP'li Mazıdağı Belediye Başkanı Necla Yıldırım'ın hakkında yürütülen terör soruşturması kapsamında görevinden uzaklaştırılmasının ardından Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Halit Benek tarafından ilçede vatandaş odaklı yönetim anlayışıyla çalışmalara başlandı.

İlçede yıllarca ihmal edilen hizmetlerin bir an önce hayata geçirilmesi için hazırlanan projeler, belediye kaynaklarının etkin kullanımı ile vatandaşın talep ettiği hizmetlere dönüşüyor, Mazıdağı belediye hizmetiyle buluşuyor.

Belediye Başkan Vekili Benek tarafından bir yandan DBP'li yönetimden kalan borç ödenirken, diğer yandan temizlikten asfalta, çevre düzenlemesi ve sosyal donatılardan, altyapı ve üstyapıya kadar planlanan projelerin yüzde 50'si gerçekleştirildi. Kalan projelerin de 2018 yılında hayata geçirilmesi için hummalı çalışma sürerken, ilçedeki değişim yüz güldürüyor.

- Hayata dokunan projeler uygulandı

İlçede 60 bin metrekare kilitli parke taşı döşendi, 4 park vatandaşın hizmetine sunuldu. Yapımı süren 2 park bitme aşamasına gelirken, 3 parkın daha yapılması için çalışmalara hız verildi.

Mazıdağı'nda 2 taziye evi inşa edildi, bütün taziye evlerinin de bakımları yapıldı. 15 okulun boya badana ve tadilatının yapıldığı ilçede, belediyenin araç filosu çöp toplama, sulama, 2 süpürge, cenaze ve gasilhane araçlarıyla güçlendirildi.

İlçe merkezinde ve kırsal mahallerdeki öğrenciler, kadınlar, muhtarlar ve yaşlı vatandaşlara yönelik geziler düzenleniyor. Bu kapsamında hiç il dışına çıkmayan 28 kadın İstanbul gezisine katıldı. Belediyeye bağlı "Mazıdağı Masa" ekiplerince tespit edilen 42 ihtiyaç sahibi ve dezavantajlı vatandaşın kişisel bakımları yapılıyor, evleri temizleniyor. Maddi durumu iyi olmayan ailelere 4 bin 500 gıda ve erzak kolisi ulaştırıldı.

Cadde ve meydan düzenlemesi, düğün salonu, ilçe otogarı, kapalı sabit semt pazarı yapılması, sanayi sitesi kurulması, sanat sokağı oluşturulması, kültür merkezi ve spor sahalarının ilçeye kazandırılması için hazırlanan projelerin ihale süreci başladı.

- "Şehir düzene girdi"

Belediye Başkan Vekili Benek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu görevin tevdi edilmesinin ardından temizliğe ve hijyene büyük önem verdiklerini söyledi.

İlçenin yaşanabilir bir şehir olması için çalışmalara hızla başladıklarını belirten Benek, "Düzenli olarak bütün cadde ve sokaklarımızı yıkadık. Çöp yığınlarını ortadan kaldırdık. Temizlik anlamında bütün ilçe şehir düzene girdi. Temizlik açısından sıkıntımız kalmadı. İlçe merkezi ve sokak aralarının bakım ve onarımlarını yaptık. 60 bine yakın parke taşını döşedik." dedi.

Kaldırımları dizayn ettiklerini, ilçe genelinde parke taşı döşeme işini bitirdiklerini, kaldırımların çok daha estetik ve modern hale geldiğini vurgulayan Benek, kaldırımları özellikle engellilerin rahatça kullanabileceği şekilde düzenlediklerini aktardı.

Benek, ilçenin içinden geçen yolun çok kötü olduğunu, bu yolun tamamını sıcak asfalt yaptıklarını anlatarak, ayrıca bu yolun çevre düzenlemesinin de yapılacağını, ışıklandırma ile görselliğinin zenginleştirileceğini kaydetti.

- "İlçemizi çamurdan kurtarmış olacağız"

Benek, her kırsal mahalleye bir çocuk oyun parkı ve taziye evi yapılacağını, ilçenin her bir karışının parke taşıyla döşeneceğini belirtti.

Bu doğrultuda ilçenin neredeyse üçte ikisinin parke taşıyla döşendiğini dile getiren Benek, "Şu anda eski parke taşlarının rehabilitelerini yapıyoruz. Bunların tamamı bitince yollarda artık şehrin bir karış yeri dahi toprak kalmayacak. İnşallah ilçemizi çamurdan kurtarmış olacağız." diye konuştu.

Görevi devraldıklarında belediyenin borcu bulunduğunu vurgulayan Benek, şunları kaydetti:

"Belediyenin 4 milyon lira borcu vardı. Buradaki kaynaklar ve belediye imkanları malum yerlere aktırılıyordu. Şehirde herhangi bir hizmet yapılmamış. Bugüne kadar kalıcı hizmet sunulmamış. Biz bütün kaynakları halkın hizmetine sunduk. 4 milyon lira borç ödediğimiz gibi 6 milyon lira da kaynak yarattık. Borçları kapattık. Daha çok hizmet yaparak, halkımıza layık olmaya çalışacağız."

Kadınlara, gençlere, öğrencilere ve dezavantajlı bütün gruplara yönelik gezi ve sosyal projeler hazırladıklarını anlatan Benek, ilçedeki ihtiyaç sahibi, yaşlı ve engelli vatandaşların ziyaret edildiğini, ihtiyaçlarının karşılandığını aktardı.

- "İlçe yeniden imar ediliyor"

Mazıdağı'nın imarına yönelik gelişmelere değinen Benek, şöyle konuştu:

"İlçede binalar çok eski. Önceki belediye malum sebeplerden dolayı ruhsat vermiyormuş. Bizler, 'Kanunun gerektirdiği belgeler dışında herhangi bir şey vermek durumunda değilsiniz. Herkes gelsin, ruhsatını alsın, inşaatına başlasın.' dedik. İlçe yeniden imar ediliyor."

Benek, hazırladıkları projelerin yüzde 50'sinin uygulandığını vurgulayarak, yatırım sürecini 2018 yılında tamamlayarak ilçenin bütün ihtiyaçlarını gidermiş olacaklarını bildirdi.

- "Daha çok hizmet yapacağız"

Benek, vatandaşların devletin sunduğu imkanlardan aracısız istifade etmesini sağladıklarına dikkati çekerek, hayata geçirdikleri ve planladıkları tüm çalışmaları vatandaşlarla istişare ederek uyguladıklarını, vatandaşların bundan büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.

Projelerin tamamlanmasıyla ilçenin ihtiyaçlarının giderileceğini belirten Benek, sözlerini şöyle tamamladı:

"İnşallah ilçeyi daha iyi yerlere getireceğiz, daha iyi hizmetler sunacağız. Allah devletimize, milletimize her daim güzel hizmetler sunmayı nasip etsin. İnşallah bundan sonra da azim göstererek hizmetleri daha da zenginleştireceğiz. Daha çok hizmet yapacağız."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.