Mardin

Iraklı Ezidi sığınmacılar Batızmi Bayramı'nı kutladı

17:11 05 Ocak 2018
Iraklı Ezidi sığınmacılar Batızmi Bayramı'nı kutladı

Irak'ın Sincar bölgesinde terör örgütü DEAŞ'ın saldırılarından kaçıp Midyat Işıklar Mahallesi'ndeki Geçici Konaklama Tesislerine yerleşen Ezidiler, Batızmi Bayramı'nı Kutladı.

Kutlamaya, Midyat Kaymakamı Hüseyin Tekin, AK Parti Midyat İlçe Başkanı Melih Güneştan, Çadırkent Eğitim Merkezi Müdürü Bedrettin Şahin ve Çadırkent idaresi katıldı.

Kaymakam Tekin, devlet ve millet adına Ezidi halkının Batızmi Bayramı'nı kutladıklarını söyledi.

Sığınmacıların sorun ve sıkıntılarına çözüm bulmaya çalıştıklarını dile getiren Tekin, "Sizleri rahatsız eden, huzursuz eden herhangi bir olay karşısında kampımızda bulunan yöneticiler ve şahsım olmak üzere gerekli yardımı yapmaya hazırız." diye konuştu.

Kampta barınan sığınmacılardan Mılham Murad, Türkiye'de yaşamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Vatanlarından kaçarak Türkiye'ye geldiklerini belirten Murad, şöyle konuştu:

"Allah bu topraklara hayır ve selamet getirsin ve hepimizi kötülük ve şerlerden korusun. Allah'tan bütün insanlığa barış ve huzur getirmesini diliyoruz."

Sıhıt Simi Şemu'da, "Bu bayramların bütün dünyaya barış, sevgi ve hoşgörü getirmesini diliyorum. Bu zor zamanda zulümden kaçtık bize kucak açtığınız için herkese teşekkür ederim." dedi.

Midyat ilçesindeki barınma merkezinde yaklaşık 2 bin 800 Suriyeli, bin 350 Iraklı Ezidi yaşıyor.

Ezidi inancının önemli kutsal günlerinden ve bayramlarından biri olan Batızmi Bayramı, her yılın son haftasında hafta boyu süren çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Bayramda ayrıca, kurban kesilip, çeşitli yemekler ve tatlılar yapılarak, pazartesi, salı ve çarşamba günü oruç tutuluyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.