Mardin

Mardin'de sanat akademisi kurulacak

18:33 09 Ocak 2018
Mardin'de sanat akademisi kurulacak

Yapılması planlanan sanat akademisinin ihalesi gerçekleşirken, yakın zamanda ilk kazma vurulacağı belirtildi.

İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından sanat akademisi kurulacak.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Vali Mustafa Yaman yaptığı yazılı açıklamada, Mardin’de sanatın ve sanatçının yanında projeler ürettiklerini kaydetti.

Kültür ve medeniyetlerin beşiği kadim şehir Mardin'de sanatın da en iyi yerlerde olmasını hedeflediklerini ifade eden Yaman, şunları aktardı:

"Kadim şehrimizin sanat ile iç içe olması ve sanatın başkentleri arasında yer almasını istiyoruz. Bu nedenle ilimizin potansiyelini ortaya çıkaracak sanatsal çalışmalar yapıyoruz. İlk olarak konservatuarımızı kurarak sanata gönül veren gençlerimize fayda sağladık. İlimizde yeni bir sanat akademisi kurulması için daha önce planlamalarımızı yapmıştık.

Akademimiz her yönüyle şehrimize katkı sağlayacak sanat geleceğini sağlam temeller üzerine oturtacak bir şekilde düşünüldü. Bu konuda geçtiğimiz günlerde ihalemizi yaptık. Yakın zamanda ise temelini atarak kısa sürede bitireceğiz. Merkezimiz her yönüyle ilimizin daha da güzelleşmesine katkı verecek."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.