Mardin

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

17:06 10 Ocak 2018
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili olarak görevlendirilen Vali Mustafa Yaman, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Yaman, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolaysıyla bir otelde düzenlenen etkinlikte, gazeteciliğin zor ve stresli bir meslek olduğunu söyledi.

Gazetecilerin mesai mefhumu olmadan hem stres altında hem zor şartlarda kamu görevi ifa ettiklerini kaydeden Yaman, yerel, ulusal ve uluslararası gazeteciliğin önemli olduğunu, insanların olan bitenden haberdar olmak istediklerini belirtti.

"Bu sektörde çalışan, emek veren, gayret gösteren bir sürü arkadaşımız ve dostumuz çok kısa sürede bilgilendirmek üzere haber yapıyorlar." diyen Yaman, gazetecilerin çalışma şartlarının iyi olması dileğinde bulundu.

Yaman, şöyle devam etti:

"İnşallah daha iyi ve kolay şartlarda çalışırlar. Ama çalışan gazeteciler biliyor ki bu meslek kolay değil. Hem kamu hizmeti yapacaksınız hem tarafsız ve objektif olacaksınız. Hem de çok kısa sürede vatandaşa bilgi paylaşımında bulunacaksınız. Bu vesileyle 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum."

Etkinliğe, kentte görev yapan basın mensupları katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.