Mardin

Nusaybin'de "İslam ve Kardeşlik" konferansı

18:13 04 Kasım 2018
Nusaybin'de "İslam ve Kardeşlik" konferansı

Nusaybin Belediyesi kültür etkinlikleri kapsamından gazeteci-yazar Abdurrahman Dilipak, "İslam ve Kardeşlik" konulu konferans verdi.

Mitanni Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansın açılış konuşmasını yapan Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nurettin Şimşek, görevlendirme yapılan Nusaybin Belediyesinin kentin alt ve üst yapısını imar ettiği gibi aynı zamanda sosyal ve kültürel etkinliklere de ziyadesiyle önem verdiklerini dile getirdi.

Dilipak ise, İslam'ın insanı barışa götürdüğünü belirterek, "Adalet yoksa barış teslimiyettir. Adalet ve barış yoksa hürriyet bir illüzyondur. En güzel barış Allah'la barışmaktır." diye konuştu.

İnsanın yaratılışını anlatan Dilipak, "Biz hepimiz bir birimizden başka bir özelliğimizle üstünüz. O benden daha güzel şiir yazar ama ben ondan daha güzel okurum. Yeryüzünde adalet, barış ve hürriyeti gerçekleştirmek için Allah'ın rızasının tecellisinin vesilesi oluruz." ifadelerini kullandı.

İnsanın yeryüzünü cennete ve cehenneme çevirebildiğine vurgu yapan Dilipak, şöyle konuştu:

"Karısını dövenler ile yeryüzünde cennet olmaz. Kocasına ihanet edenlerle ya da kaynanasını evden kovanlarla da cennet olmaz. Değilse yeryüzünü cehenneme çeviririz. Türk diye Kürt diye Arap diye... Biz insanız. Birbirimize yeryüzünü cennet yapalım diye geldik. Biz kalu-belada Allah'a verdiğimiz sözü unuttuk. İhanet ettik. Yeryüzünü fesada verdik. Hayvanları öldürdük, ekinleri talan ettik. Allah cahil ve zalim bir topluma yardım etmez."

Yaklaşık 2 saat süren konferansa, Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Mehmet Balıkçılar, Ömerli Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Mehmet Emin Taşçı, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.