Mardin

Mardinli kadınlar yerli amigurumi oyuncakları yapıyor

12:36 06 Şubat 2020
Mardinli kadınlar yerli amigurumi oyuncakları yapıyor

Artuklu Belediye Başkanı Abdülkadir Tutaşı’ın destekleri ile açılan birçok kurslara katılan kadınlar hem meslek ediniyor hem de aile bütçelerine katkıda bulunuyor.

Kökeni Japonya'dan gelen "amigurumi" tekniği ile üretilen sağlıklı ve yerli oyuncaklar, Mardin’li kadınlar tarafından üretilmeye başlandı.

Artuklu Belediyesi Meslek Edindirme Kursları  (ARMEK) tarafından İstasyon Mahalle konağında hayata geçirilen proje kapsamında kurslara katılan kadınlar amigurumi" tekniği ile üretilen sağlıklı ve yerli oyuncaklar üretmeye başladı.

Artuklu Belediye Başkanı Abdülkadir Tutaşı’ın destekleri ile açılan birçok kurlara katılan kadınlar hem meslek ediniyor hem de aile bütçelerine katkıda bulunuyor.

Artuklu Belediye Başkanı Abdülkadir Tutaşı, ilçede özellikle kadınların daha çok istihdama katılmaları ve kalifiye bir duruma gelmesi için Artuklu Belediyesi Meslek Edindirme Kursları   (ARMEK) hayata geçirildikten sonra bu kurslarda yüzlerce kadına eğitim verildiğini söyledi.

El sanatlarından, sağlığa, spordan eğitime kadar kurslarda kadınlarımız el becerilerini geliştirmek için imkan sağlandığını belirten Tutaşı,” Son olarak İstasyon Mahalle Konağının hünerli kursiyerleri tarafından hobi tasarım kursumuzda, organik oyuncak (amigurumi) üretimine başlanıldı. Kadınlarımız genç kızlarımız yoğun ilgi gösteriyor. Hanımlar amigurumi sanatı ile yerli ve çocuk sağlığına uyumlu oyuncaklar imal ediyor. Sağlıklı oyuncaklar üretiyorlar. İçine boncuk elyaf doldurulan ve çamaşır makinesinde 30 derecede yıkanabilen oyuncaklar tamamen insan sağlığına zararsız. Her çocuk sağlıklı oyuncaklarla oynamalıdır. Çocuklarımız kanserojen madde taşıyan sağlıksız plastik oyuncaklarla oynamamalıdır. Bizde çocuklarımızı düşünerek, bu kursları açtık. Kurslarda yoğun ilgi görüyor.” dedi.

Ev ekonomilerine katkı sunacaklar

Proje hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Abdülkadir Tutaşı, “Kadınlarımızın ekonomiye katılmaları ve istihdam edilmelerinin önünü açmak için projemize hayat veriyoruz. Her ilçeye kurslar açmaya çalışıyoruz. Artuklu ilçesi  günden güne gelişiyor ve değişiyor. Belediye olarak birçok farklı konuda çalışmalarımıza hayat veriyoruz. Özellikle ilçemizin sorunlarına eğilen bir yapıda sürekli sahada ve halkımızla iç içeyiz. Belediye olarak çalışmalarımızda kadınlarımız önemli bir yerde bulunuyor. Kadınlarımızın vasıflı hale gelmesi ve ev ekonomilerine katkı sunmalarını istiyoruz. Bu nedenle ARMEK projemizi hayata geçirdik. Ve bu projeye önem veriyoruz.” ifadesini kullandı.

Kurumlar arası işbirliği de yapılacak

Bilindiği üzere  mahalle konaklarımızda  kurslarımız tüm hızıyla sürdüğünü Kaydede Başkan Tutaşı,”  Özellikle gelen talebe istinaden kurslar açıyoruz.  Kabala Mahallesinde bir konak daha açtık. Mahalle konağıyla mahalle konak sayımız artıyor. Tüm konaklarımız kursların dolu dolu olarak yapıldığı mekanlar konumundadır. Biz bu çalışmalara daha kurumsal bir hava katacağız. Kurumlar arası işbirliğini de dahil edeceğimiz ARMEK kadınlarımıza önemli katkılar sunacaktır.”diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.