Mardin

Koronavirüs tedbirleriyle saç kazıtmak moda oldu

10:18 11 Nisan 2020 1 Yorum Var
Koronavirüs tedbirleriyle saç kazıtmak moda oldu

Koronavirüs nedeniyle işyerleri kapanan esnaf , virüs nedeniyle ara verilen ticari yaşamını evde geçirirken, izalasyon dönemini fırsat bilerek saçlarını kazıtarak adeta yeni bir akım başlatmış oldular.

İngiliz gazete Mirror'da yer alan habere göre; İngiltere'de hastane yetkilileri, koronavirüsün yayılmasını durdurmaya yardımcı olmak için personele saç ve sakallarını tıraş etmeleri gerektiğini tavsiye etmiş, sebebini ise özellikle de sakalların koronavirüsten korunmak için takılan yüz maskelerini etkisiz hale getirdiğini öne sürmüştü.

Bir aya aşkın süredir Türkiye'de görünen ilk koronavirüs vakasının ardından kademeli olarak artttırlan tedbirler ve alınan önlemlerden dolayı, aksayan sosyal yaşamla birlikte, yaşanan izolasyonun da etkisiyle zamanının büyük bir bölümünü evlerinde geçirmek zorunda kalan vatandaşlar, saç ve sakallarını kazıtarak bu salgın sürecinden bir nevi korunmanın yollarını deniyor.

Mardin Kızıltepe'de özellikle de esnaf olarak yaşamını sürdüren çoğu vatandaş, evde kaldığı bu süreci fırsat bilerek, saç ve sakallarını kazıtmaları dikkat çekti. Uzun yıllardır saç kazıtmak istediğini ancak toplum içinde takılma ve esprilerden çekindiği için saçlarını kazıtmadığını kaydeden Mustafa Çınar adlı vatandaş, "Aslında saç kazıtmak sağlık için çok iyi gelen bir yöntem olduğu hep söylenir. Ancak bir mahalle baskısı denen bir baskı var, çeşitli espri ve takılmalara yer vermemek için saçlarımı kazıtmaktan çekiniyordum doğrusu. Bu virüs belası çıkınca fırsat bu fırsat diyerek uzun yıllardır yapmak istediğim tıraşı da yaptırmış oldum. Bunu herkese tavsiye ediyorum, moral anlamında da iyi geldi, İnşallah saçlarımız uzadığında bu virüse de etkisini yitirmiş olur" diye konuştu.

YORUMLAR

1 Yorum Var
  • Yörük 4 yıl önce Şikayet Et
    Kısa saç iyidir
    Cevapla İlk beğenen sen ol
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.