Mardin

Akşam ortaya çıkıp evlere giren böcekler, halkı canından bezdirdi

09:18 27 Nisan 2020 12 Yorum Var
Akşam ortaya çıkıp evlere giren böcekler, halkı canından bezdirdi

Mardin'in Nusaybin ilçesinde, son günlerde özellikle akşam saatlerinde ortaya çıkan ve evlerin içerisine kadar giren böcekler, halkı adeta canından bezdirdi.

Vatandaşlar, böceklere karşı ilçede ilaçlama yapılmadığını ileri sürüyor. Duruma isyan eden Nusaybinliler, söz konusu böceklerin, evin içini havalandırmak için açılan pençelerden içeri girdiğini ifade ederek, şunları söylediler:

“Evlerimizi havalandırmak için pençelerimizi açtığımızda içerisi dolu böcek oluyor. Coronavirus’ten ölmesek, bu böceklerin kahrından öleceğiz. Çocuklarımız, böcekleri görünce çok korkuyorlar. İlaçlama ekipleri böceklere karşı bir çalışma yapmıyor. Yetkililer, bu böcekler konusunda ilaçlama çalışmaları yapılmasını ve bu konuda bir açıklama yapılmasını istiyoruz.”

VALİLİK ÖLDÜRMEYİN AÇIKLAMASI YAPTI

Mardin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Nusaybin İlaçlama birimi, bu yıl artan yağış miktarına bağlı olarak ortaya çıkan ve halk arasında siyah sürüngen böcek olarak adlandırılan böceğin öldürülmemesi uyarısı yapıldı.

- "BÖCEK ZİRAİ MÜCADELEYE YARDIMCI BİR TÜR"

Daire başkanlığı yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, "Böcek hiçbir hastalık taşımıyor olup, aksine hastalık yapan başta ziraat zararlılarının yumurtasıyla beslenerek zirai mücadelede yardımcıdır.

Akşam saatlerinde özellikle ışığa yönelerek evlerimize girebilen bu böceğin zehirle öldürülmemesi, sineklik ve benzeri şeylerle engellenmesi gerekmektedir.

Bu böceğin 15 - 20 güne kadar kendiliğinden yer altına girmesi beklenmektedir." denildi.

YORUMLAR

12 Yorum Var
  • Kerem 9 ay önce Şikayet Et
    Bu böcekten hangi ilaçla kurtuluruz
    Cevapla
  • Hakan 3 yıl önce Şikayet Et
    Mücadele böceği bu bunu öldürürsen yarın hiçbir şey yetisdiremezsin tarlanda
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Kızıltepe 3 yıl önce Şikayet Et
    Böcekten de korkulurmu kesin birileri kimyasal ilaç kullandı onlarda temiz yerlere kaçıyor
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Aladag 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu tür haşerelere karşı deve kusu yumurtası kullanın evinizin bir köşesine asin deve kusuyumurtasina kokusuna akrep dahi gelmiyor bir çok hasereyi evinizden koruyor kimyasal ilaç kullanmayın bu doğa da sadece biz yaşamıyoruz diğer canlılarda yaşama hakkı var
    Cevapla
  • Toprak 3 yıl önce Şikayet Et
    Her yıl bu aylarda çıkıyor sen ondan korkuyorsunuz o senden bir zararı yok hayvancıkların akşam ben de 3 tane gördüm evde...
    Cevapla İlk beğenen sen ol
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.