Mardin

Market sahibine tokat atan polis görevden alındı

10:04 28 Nisan 2020 6 Yorum Var
Market sahibine tokat atan polis görevden alındı

Mardin’in Derik ilçesinde, sokağa çıkma yasağı denetimlerinde market sahibi S.Y.´ye tokat atan polis memuru A.Ö., hakkında adli ve idari soruşturma başlatılıp, görevden alındı.

Olay, 25 Nisan günü Derik ilçe merkezinde meydana geldi. İçişleri Bakanlığı’nca koronavirüs tedbirleri nedeniyle 4 günlük sokağa çıkma yasağı sırasında uygulama yapan polis ekipleri, Derik ilçe merkezinde S.Y.’ye ait marketin açık olduğunu fark etti. Uygulama sırasında polis memurlarından A.Ö., tartıştığı market sahibi S.Y.’ye tokat attı. Olayın ortaya çıkmasının ardından polis memuru A.Ö. hakkında soruşturma başlatılarak, görevinden alındı.

"Gerekli adli ve idari işlemler başlatıldı"

Derik Kaymakamlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, polis memurunun davranışı tasvip edilmediği belirtilerek, şöyle denildi:

"İçişleri Bakanlığı tarafından koranavirüs tedbirleri kapsamında ilan edilen sokağa çıkma yasağına istinaden 25 Nisan 2020 günü Derik İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan kontrollerde ilçe merkezinde faaliyet gösteren bir iş yerinin açık olduğu görülmesi üzerine görevli ekip tarafından gerekli işlemler yapıldığı esnada hiç bir şekilde tasvip edilmeyecek uygunsuz davranış sergilediği tespit edilen görevli polis memurumuz hakkında gerekli adli ve idari işlemler başlatılmış olup, soruşturmanın selameti açısından personele görevden el çektirilmiştir."

YORUMLAR

6 Yorum Var
  • Karslı 4 yıl önce Şikayet Et
    Görevden alınması beni üzdü ğörevine insallah dönern polis görevini yapıyor
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Emnyt amiri ali bal 4 yıl önce Şikayet Et
    Görevinimi yapiyor dedin ??? Polisin görevi vatandaşi tokatlamak dövmek kesinlikle degildir ,adam ol adam. Ben emniyet teşkilatina ömrümü verdim ömrümü, ben emniyet amiri olarak kesinlikle görevden alinmasi taraftariyim, adalet aksi takdirde agir yara almiş olur. Bu soytarilar yüzünden teşkilatin itibari halk arasinda zedeleniyor.
  • Gelecek 4 yıl önce Şikayet Et
    Kural net 3.150 TL cezası var yazarsın cezayı ama şidet kullanmasını tasvip etmiyoruz hukuk herkes için geçerli sivil memur ayırmaksızın.
    Cevapla
  • vatan 4 yıl önce Şikayet Et
    ben videosunu izledim bu haberin. polis o şahsın önünden geçerken şahıs birşeyler söyluyor.polis duyunca geri dönüp adamı tokatlıyor.önyargı iyi birşey değildir.
    Cevapla
  • Vatan sever 4 yıl önce Şikayet Et
    Hak etti ise iyi olmuş ama hak etmediyse diyecek bir şey yok
    Cevapla
  • ALBATROS 4 yıl önce Şikayet Et
    Eğer Devlet Bir Kural Koymuşsa Çıkılmayacaksa Açılmayacaksa Buna Uyulur Buna Uyulmuyorsa Kolluk Kuvveti Uydurur Yok Ben Seni Takmam Diyorsa Yatırırsın Yete Vurursun Kelepçeyi Yargıya Sunarsın Öyle İnsanımız Varki Ne Laf Anlar Ne Söz Bazen Çileden Çıkmamakta AP Ayrı Bir Sorun Lakin Şimdi Bu Memurumuzu Harcamayalımki Bazı Hayınlarımız Göbek Atmasınlar
    Cevapla
  • Ömer 4 yıl önce Şikayet Et
    Vatandaşa, ülkeye ,millete hizmet eden polis asker canımızdır.Ama unutulmamalıdır ki devlletten aldığın gücü vatandaşa hizmet et diye sana veriyorlar.Sen en ufak şeyde ego tatmini yaşa, vatandaşa tokat at diye değil.Bence ya vatandaştan helallik almalı yada aynı şekilde bir tokatta o arkadaşa vatandaş atmalı.
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.