Mardin

Yıldırım düşen köyde inceleme yaptılar

08:31 05 Mayıs 2020
Yıldırım düşen köyde inceleme yaptılar

Mardin Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Menduh Dinler başkanlığında bir ekip önceki gün yıldırım düşmesi sonucu bir kardeşin hayatını hayatını kaybettiği diğerinin ise ağır yaralandığı köyü ziyaret etti.

Ömerli ilçesine bağlı Sulakdere Köyünde yıldırım düşmesi sonucu iki kardeşten biri hayatını kaybetmiş 150'ye yakın hayvan da telef olmuştu.

2 Mayıs 2020 tarihinde gece 22.30 sularında yıldırım düşmesi sonucu sürü çobanı olan Ramazan ve Azat Yılmaz kardeşlerden Ramazan olay yerinde hayatını kaybetmiş Azat ise halen yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor.

Ömerli ilçe Müdürü Hüseyin Kahraman ve Veteriner Hekimlerle birlikte olay mahalline giderek gerekli incelemelerde bulunan il Müdürü Menduh Dinler, taziyelerini ilettikten sonra köy muhtarı ile görüştü. Burada bir açıklama yapan dinler, "Çiftçi ve köylülerimiz için bir müsibet bin nasihattan iyidir diyerek, lütfen hayvansal ve bitkisel ürünlerinizi TARSİM sigortası yapınız ki doğal afetlerden daha az etkilenelim. Yıldırım çarpması sonucu vefat eden Hayvan yetiştiricimiz Ramazan Yılmaz'a Allah'tan rahmet yaralı kardeşi Azad kardeşimize acil şifalar ve kederli ailesi ve Sulakdere köyümüze sabır ve metanet diliyoruz."dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.