Mardin

Susuz kalan köylülerin hayvanları telef olmak üzere

11:06 07 Temmuz 2020 23 Yorum Var
Susuz kalan köylülerin hayvanları telef olmak üzere

Mardin’de hayvancılıkla uğraşan bir vatandaş, Dicle Elektrik şirketinin elektrik kesintilerine “Ben bu hayvanlarıma nasıl su getireceğim! Allahtan korkunuz yok mu? İnsanları bırakın hayvanları için yapmayın bunu!” diyerek tepki gösterdi.

Dicle Elektrik Mardin İl Müdürlüğü, 14 Mayıs Çiftçiler Günü’nde tarımsal sulama abonelerinin borcunu öne sürerek enerji kesintine gitmişti.

Kırsal mahallelerin elektrik fazlarını 3’ten bire indiren elektrik şirketi, kırsal mahallelerinin büyük bir bölümünü karanlıkta bıraktı. Tek faz elektrik verildiği için su pompaları da çalışmazken, uygulama sonrası binlerce insan susuz kalmıştı.

 Günlerdir karanlıkta ve susuz bir şekilde hayatlarını idame ettirmeye çalışan köylüler, duruma tepkili…

İnsanlar gibi hayvanlar da susuz kaldı

İnsanlar gibi hayvanlar da susuz. Mardin merkez Artuklu ilçesine bağlı Güneyli (Kuçûka) Mahallesinde hayvancılıkla uğraşan bir vatandaşın haykırışı durumun vahametini gözler önüne serdi.

Köylülerin, Kurban Bayramına sayılı günler kala büyük bir umutla besledikleri hayvanlarının susuzluktan telef olmak üzere olduğu bilgisi paylaşıldı.

“Allah’tan korkunuz yok mu?”

DEDAŞ’ın hukuksuz elektrik kesintilerine tepki gösteren vatandaş, çektiği video kaydında şöyle diyor:

“Ben bu hayvanlarıma nasıl su getireceğim! Allahtan korkunuz yok mu? Mardin Artuklu Güneyli Mahallesi. Nereden getireceğim bu hayvanlara su. Allah’ınız yok mu sizin. Allah’ınız yok mu? İnsanları bırakın hayvanları için yapmayın bunu. Allah’tan korkunuz yok mu? Nereden getireceğiz suyu. Reis’in emriymiş! Reis dediğin böyle mi yapar? Bu, Reislik mi yoksa büyük bir zulüm mü?”

YORUMLAR

23 Yorum Var
  • Ayarcı 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben borcumu ödemedim mı hemen kesiliyor.faiz alınıyor.acma kapatma bedeli alıyor lar.adalet herkese lazım.borcunu ödemeyen herkesin elektrik su doğalgaz kesilsin ..
    Cevapla
  • Kayseri 3 yıl önce Şikayet Et
    Hem fatura ödeme kacak elektrik kullan hem görevlileri taşla ondan sonra Allah korkusu yokmu.önce siz Allah'tan korkun
    Cevapla
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Hayatınız kaçak sizin
    Cevapla
  • Osman 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunları fazlasıyla hakettiniz doğunun %80 kaçak kullanım paraları daha doğrusu hırsızların kullandığı elektriğin paraları kayıp kaçak bedeli olarak bizler ödüyoruz bizim suçumuz ne. Kaçak kullanırken sesiniz çıkmıyordu. Koyunların bir ikisini sat jeneratör al herşeyin çaresi var. Ha ona ve yakıtına para gidecek haberin olsun. Bu işlerin böyle olacağı belliydi. Başka yerde suçlu aramaya gerek yok.
    Cevapla
  • Duyarlı vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Yaşın yanında kurunundayanmasını istemiyorsanızkaçak kullananları ihbar edin hepsini tanıyorsunuz biliyorsunuz git kaçak kullanana kulhakkı yiyorsunuz allahınız yokmu desene
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.