4 yıldır kurak göle buğday ekti! Yağmur, çiftçinin hayallerini ve ekinlerini suya düşürdü
Mardin'in Mazıdağı ilçesinde bir çiftçi, 4 yıldır kurak halde olan 500 dönümlük gölün içine arpa ve buğday ekti. Şiddetli sağanak yağmur nedeniyle göl tekrardan dolunca çiftçinin ekinleri ve hayalleri sular altında kaldı.
Mazıdağı ilçesine bağlı kırsal Kocakent köyünde bulunan ve yaklaşık 500 dönüm alana sahip olan göl kuraklık nedeniyle kurumuştu.

GÖLE EKTİĞİ EKİNLER SULAR ALTINDA KALDI
Bu alanı değerlendirmek isteyen çiftçi, göl içine arpa ve buğday ekti. Mardin’de şiddetli yağış nedeniyle göl tekrardan su tutmaya başladı, çiftçinin yeşeren ekinleri su altında kaldı.

EKİNLERİ BORÇ İLE ALMIŞ
Göle içine ektiği tohumu ve attığı gübreyi borç ile aldıklarını ifade eden çiftçi, mağduriyetin giderilmesini talep etti.

'AŞIRI YAĞIŞTAN DOLAYI GÖL DOLUNCA ÇİFTÇİLERİMİZİN EKİNLERİ ZARAR GÖRMÜŞ'
Kaynağı yağmur suyu olan gölün alt kısmının da sızıntı ve kuraklık nedeniyle kuruduğunu söyleyen çiftçi Ferhat Otay, “Bu göl daha önce çok faydalı bir göl halindeyken şu an için zararlı bir göl haline gelmiş bulunmakta. Göl kuruduğu için çiftçilerimiz boş arazileri değerlendirmeye çalışmışlar. Arpa, buğday ve mercimek ekmişler. Şu an yine aşırı yağışlardan dolayı göl tekrardan doldu. Çiftçilerimizin ekinleri zarar görmüş. Kanalizasyon kuyuları bu göl alanına taşındığı için hayvanlar da suyu içtiklerinde hastalanıp zarar görüyorlar. Çiftçilerimiz zor durumda, tohumlarını ve gübreyi borç ile almış durumda, bu mağduriyetlerin giderilmesini talep ediyoruz” dedi.

YORUMLAR
143 Yorum Var-
Murat
2 yıl önce
Şikayet Et
Siz nasıl insanlarsınız allah yagmur vermese kuraklıktan tarlalarımız kurutu ekinlerimiz öldü diye feryat edersiniz şimdide allah rahmet veriyor utanmadan hala şikayet ediyorsunuz
Beğen
Toplam 2 beğeni
-
Emekli metin
2 yıl önce
Şikayet Et
Bu olay olmasaydı ekinler mercimekler büyüdü hasat ettin devlete ne verecektin ...Hiçbirşey....el insaf. Allah bu işe razı olmamış sen oraya bak bence..
Beğen
Toplam 2 beğeni
-
Emekli metin
2 yıl önce
Şikayet Et
Eee nasip olmayınca olmuyor. Tarla beleş du beleş sen git yerleş. Allah razı mi?...şimdi senin hatanı devletli karşılayacak...bu yoğurdun bolluğu nerede
Beğen
Toplam 2 beğeni
-
Mehmet
2 yıl önce
Şikayet Et
Bos yorum yapanlar Rusya'da buğday çok ucuz bunu yazan birtanesinin bile tarımla alakası yok herkes işine karışsın
Beğen
İlk beğenen sen ol
-
T.C
2 yıl önce
Şikayet Et
Hemen boş bulduğunuz yere cokuyorsunuz iyi olmuş Allah her şeyi iyi biliyor.
Beğen
Toplam 2 beğeni
Daha fazla yorum görüntüle