Mardin

Gören anlam veremedi! Mardin'de elektrik iletim direkleri büküldü

10:42 22 Ocak 2026 6 Yorum Var
Gören anlam veremedi! Mardin'de elektrik iletim direkleri büküldü

Mardin'de hırsızlar tarafından destek üniteleri çalınan orta gerilim direkleri devrildi. Paylaşılan bilgilere göre kesilen elektrik iletimi, alternatif besleme hatları sayesinde 5 dakika içerisinde sağlandı.

Görenlerin anlam veremediği olay Derik ilçesinde meydana geldi.

  • Derik ilçesinin elektrik ihtiyacını karşılayan 3 orta gerilim direği, destek ünitelerinin kimliği belirsiz kişilerce çalınması üzerine devrilerek devre dışı kaldı.

  • Ancak alternatif besleme hatlarının anında devreye alınması sayesine, 5 dakika içerisinde ilçeye tekrar enerji aktarımı sağlandı.

Mardin'in Derik ilçesinde devrilen orta gerilim direği.

YAPILAN YATIRIM MEYVESİNİ VERDİ

Aktarılan bilgilere göre bölgeye yapılan altyapı yatırımları, muhtemel risklerin önüne geçilmesinde etkili oldu.

Derik’teki enerji hattında yaşanan bu olay sonrası ekipler hızla devreye girerken, arızalı hat kısa sürede devre dışı bırakılıp, alternatif hat sisteme entegre edilerek enerjinin sürekliliği korundu.

Düzce'de araç muayene istasyonunda araba kontrolden çıktıDüzce'de araç muayene istasyonunda araba kontrolden çıktı

65 yıl süren oyun! Yozgat'ta ölen kadının kimliğiyle akılalmaz vurgun65 yıl süren oyun! Yozgat'ta ölen kadının kimliğiyle akılalmaz vurgun

Antalya'da 3 yıl evli kalan adam 6 yılda boşandı, adadığı adak şaşırttıAntalya'da 3 yıl evli kalan adam 6 yılda boşandı, adadığı adak şaşırttı

Böylece hem günlük hayatın akışı hem de kamu hizmetlerinin devamlılığının sağlandığı bilgisi paylaşıldı.

Dicle Elektrik yetkilileri, "Yaptığımız yatırımlar sayesinde Derik’te enerjinin sürekliliğini korumayı başardık." diye konuştu.

Devrilen orta gerilim hatları hem can hem mal güvenliği riskleri oluşturuyor.

BENZER HIRSIZLIK 4 AY ÖNCE DE YAŞANDI

Bölgedeki direklerin yaklaşık 4 ay önce yine benzer bir şekilde hırsızlık nedeniyle devrildiği öğrenildi.

Elektrik iletiminde hayati rol oynayan destek ünitelerinin çalınması sistemin dayanıklılığını zayıflatırken, olumsuz hava şartları da arızaların yaşanmasına zemin hazırlıyor.

Orta gerilim direklerinin devrilmesi sonucunda ilçeye elektrik, alternatif besleme hatları ile sağlandı.

"DOĞRUDAN VATANDAŞLARIMIZI TEHDİT EDİYOR"

Dicle Elektrik yetkilileri, yaşanan bu olayların hem can ve mal güvenliği hem de enerji arz güvenliği açısından ciddi tehlikeler oluşturduğunu vurguladı.

Açıklamada, "Altyapımıza yönelik bu tür müdahaleler yalnızca şirketimizi değil, doğrudan vatandaşlarımızı mağdur ediyor. Enerjinin sürekliliğini sağlayarak hem halkımızı koruyoruz hem de kamu hizmetlerinin aksamamasını sağlıyoruz." ifadelerine yer verildi.

YORUMLAR

6 Yorum Var
  • Sülo 7 dakika önce Şikayet Et
    Hiç mantıklı değil. Ben hırsız olsam bu tür yükte ağır pahada ucuz hareketlerle uğraşmam. Gel iki saat vida ya da kaynak sökümü ile uğraş. Hırsız kardeşlerimin bu kadar boş vakti yoktur.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • m ali 2 saat önce Şikayet Et
    niye hep bu bölgelerde oluyor bu hıesızlar buralarda yaşıyor demekki elektirigide çalıyorlarcaydırıcı cezalar şart
    Cevapla
  • hasan 2 saat önce Şikayet Et
    o direkleri biraz daha kalın demirden ce alttaki demirleri kaynaklamak lazım
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • m ali 2 saat önce Şikayet Et
    hırsızın hiçmi suçu yok diye sormuş nasrettin hocam
  • ümit 2 saat önce Şikayet Et
    hırsızlık yaparken akıma kapılsa tadında yenmez
    Cevapla
  • Misafir 2 saat önce Şikayet Et
    Büyük sabotaj için deneme çalışmasıdır... Dikkatli olunmalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.