Mersin

"Türkiye'de etnik kimlik sorunu yoktur"

17:36 12 Eylül 2015
"Türkiye'de etnik kimlik sorunu yoktur"

Güney ve Güneydoğu İş adamları Federasyonu (GİAF) Onursal Başkanı Erhan Özmen, son günlerde yaşanan terör olaylarına değinerek, "Türkiye’de etnik kimlik sorunu asla yoktur. Bizim bir kavgamız yok. Biz 77 milyon kardeşiz. 77 milyon dostuz ve birbirimize son derece samimiyiz" dedi.

Özmen, GİAF tarafından bir otelde düzenlenen Genişletilmiş İstişare Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, bazı ülkelerin akıllı hareket ederek dünyayı yönetirken, kendi içerisindeki çekişmelerden dolayı bölünmeler yaşayan ülkelerin de var olduğunu belirtti. 

Türkiye'de etnik, din, dil ve ırk sorunu olmadığına işaret eden Özmen, şöyle devam etti:

"Bizim canımız yandı. Bundan sonra hiç olmadığı kadar daha fazla bir arada olacağız. Daha fazla kol kola gireceğiz. Onun için Türkiye’de etnik kimlik sorunu asla yoktur. Bizim bir kavgamız yok. Biz 77 milyon kardeşiz. 77 milyon dostuz ve birbirimizle son derece samimiyiz. Bizim kuruluş amacımız, daha fazla kol kola girmek. Çünkü koluna girdiğimiz varlık dünyanın kıymetli varlığı insandır. İnsan bizim için en önemli değerdir. İnsan, Avrupa, Amerika ve gelişmiş ülkeler için en önemli değerdir. Bizim içinde öyle ve öyle olmalıdır."

Türkiye’nin sınır komşularından Suriye ve Irak'ın yaşadığı iç sorunlar nedeniyle zor durumda olduğunu vurgulayan Özmen, Türkiye'nin bu duruma düşmeyeceğini ve bu zamanlarda insanların daha da samimi olması gerektiğini söyledi.

Özmen, ABD’nin 315 milyonluk nüfusuyla dünya ekonomisinin yüzde 20’sini ürettiğini bildirdi. 

ABD’de yaşayan Amerikalı sayısının da toplam nüfus içerisinde yüzde 7 olduğuna işaret eden Özmen, "Sorun Türkiye’deki etnik nüfus ve oran mı? Türkiye’de böyle bir sorun da yok. ABD’de kişi başı milli gelir 55 bin dolardır. ABD ve Avrupa Birliği (AB) Türkiye için bir nasihat olmalı. Bu tercih edebileceğimiz bir model” dedi.

Türkiye’nin 1 Kasım’da sandık başına gideceğini de hatırlatan Özmen, bu dönemde siyasilere, sivil toplum kuruluşlarına ve vatandaşlara önemli görevler düştüğüne dikkati çekti. 

Özmen, iş dünyası olarak çarkların durmasına izin vermeyeceklerini belirterek, şunları kaydetti:

“Üretime devam edecek ve asla ilimizi terk etmeyeceğiz. Diğer sivil toplum örgütlerinden aynı duyarlılıkla bunu bekliyoruz. Herkes 1 Kasım’da sandıktan çıkacak sonuca saygı duymalıdır. Seçimle birlikte hükümet kurulacak ve sorunlar konuşularak yaralar sarılacaktır. Gün birlik olma günüdür.”

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.