Mersin

Terör saldırılarına tepkiler

17:29 13 Eylül 2015
Terör saldırılarına tepkiler

BBP Mersin İl Teşkilatı ve Alperen Ocakları üyeleri, terör saldırılarına tepki göstermek ve kardeşliğin pekişmesi amacıyla Doğu ve Güneydoğu illerine giden otobüslerdeki yolculara karanfil dağıttı.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal, bugün de terör saldırıları nedeniyle 3 ocağa ateş düştüğünü, 3 polisin daha şehit haberinin geldiğini söyledi.

PKK terör örgütünün 3 aydır 130 polis, asker ve vatandaşı şehit ettiğini belirten Kartal, "Biz BBP ve Alperen Ocakları olarak son günlerde yaşanan şehir kargaşası ve şehir eşkıyalarına karşı asla sokağa inmeyeceğimizi, Güneydoğu'ya ve kürtlere bakınca PKK'yı görenlere inat, Kürt kardeşimize bakınca kitabı, secdesi, peygamberi ve Allah'ı bir olan kardeşlerimizi görüyoruz" dedi.

Mersin'de her etnik kökenden vatandaşın yaşadığını ifade eden Kartal, şöyle konuştu:

"Biz PKK'yı ve Kürt kardeşlerimizi bir birbirinden ayırmadan asla PKK'yı bitirmeyiz. Kürt kardeşlerimizle kıyamete kadar bir ve birlikte olmaya yeminliyiz. Bizim derdimiz provokatif eylemlerle sokaklarda yakıp yıkmak değil. Bizim yapacağımız tek şey eller gül tutsun, diller gül söylesin diyoruz. Kürt kardeşlerimizle birlik ve beraberlik içinde PKK'yı kovalım diyoruz. PKK terör örgütü hiçbir zaman Kürtler'in temsilcisi olmayacak. Biz terör örgütüne inat, HDP'ye inat Kürt kardeşlerimizi ne terör örgütünün ne de HDP'nin insafına bırakmayacağız. İnşallah kardeşlerimizle birlik ve beraberlik içinde yaşayacağız."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.